INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

a nap legfontosabb hírei

háztartási nagygép

csere

masters vb

Júliusban 90 milliárd forint feletti többlettel zárt az államháztartás - a nap hírei

InfoRádió

Megkezdődött a vizes világbajnokság a masters korosztály számára. Felfüggesztette a háztartási nagygép csere programot az észak-alföldi régióban a nemzeti fejlesztési tárca.

Megkezdődött a vizes világbajnokság a masters korosztály számára. A kéthetes eseményre 7 ezer úszó, 500 szinkronúszó, 300 műugró és 120 vízilabdacsapat érkezett Magyarországra. A magyar szurkolók leginkább a Millennium csapatnéven induló férfi pólóválogatottra kíváncsiak, amely győzelemmel kezdte szereplését a Hajós Alfréd uszodában.

Már az első nap több mint 5 ezer pályázó jelentkezett az Otthon Melege Program háztartási nagygép cseréjére az Észak-Alföldön. A nemzeti fejlesztési tárca határozatlan időre felfüggesztette a programot ebben a régióban. A pályázók 25 ezer és 45 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatást kaphatnak hűtő- és fagyasztó- vagy mosó- és szárítógépekre.

Júliusban 94,4 milliárd forintos többlettel zárt az államháztartás, elsősorban a magasabb adóbevételeknek köszönhetően. A Nemzetgazdasági Minisztérium előzetes jelentése szerint az év első hét hónapjában a központi költségvetés hiánya a júliusi többlettel 816,8 milliárd forintra csökkent.

Lát esélyt az önkormányzati köztisztviselők októberi fizetésemelésére a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Schmidt Jenő a Magyar Hírlapban biztatónak nevezte, hogy a Belügyminisztérium befogadta javaslatát, amely októbertől 20, januártól 8, majd 2019. januártól ismét 8 százalékkal emelné a köztisztviselők bérét.

Demonstrációra készülnek a közfinanszírozott fogorvosok. A szeptember 4. és 6. között tervezett akció célja a fogászatokra jutó finanszírozás növelése. A Magyar Idők azt írja: az állam jelenleg évente összesen 28 milliárd forintot fordít fogászati ellátásra, miközben a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának számításai szerint ez pont a fele a szükséges minimumnak.

A nyugdíjasok helyzetéről szóló vitára hívja Orbán Viktor miniszterelnököt a Jobbik elnöke. Vona Gábor közölte: élő adásban, egyeztetett feltételek mentén ütköztetné programját a kormányéval, és azt szeretné, ha mindkét fél hazugságvizsgálót viselne.

Országszerte több mint 200-szor riasztották a tűzoltókat a vasárnapi vihar miatt. Orosházát érintette leginkább az ítéletidő. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az InfoRádióban arról számolt be, hogy országszerte csaknem 50 épület rongálódott meg.

A magyar Oscar-nevezésről döntő szakmai bizottság az idén mintegy 20 filmből választhat. A Magyar Nemzeti Filmalap tájékoztatott, hogy az illetékes héttagú testület szeptemberben dönt a magyar Oscar-nevezésről.

Felmondta a tavaly szeptemberben kötött koalíciós szerződést a kormányzó szövetségben részt vevő második legerősebb tömörülés, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke. Andrej Danko indoklása szerint elkerülhetetlenné vált a koalíción belüli kapcsolatok újratárgyalása.

Diplomáciai és gazdasági nyomást sürget Észak-Koreával szemben az Egyesült Államok, Ausztrália, Japán és Dél-Korea. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétvégén újabb büntetőintézkedésekkel sújtotta Észak-Koreát nukleáris és rakétaprogramja miatt. Phenjan koholmánynak nevezte a szankciókat, és úgy vélte, a világszervezet visszaélt a hatalmával.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018