eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Dupláznak a baloldali vezetők

Ma és holnap is találkozik a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Botka László és az általa korábban egy interjúban árulónak nevezett, szintén szocialista Molnár Zsolt.

Szegedre utazik ma Molnár Zsolt, az MSZP elnökségi tagja hogy Botka Lászlóval, pártja miniszterelnök-jelöltjével egyeztessen nézeteltérésükről. A szegedi polgármester ugyanis múlt héten a 168 órának adott interjúban árulónak nevezte párttársát, aki – mint mondta – annak ellenére kritizálta a sajtóban, hogy nemrég az MSZP kongresszusának 96 százaléka támogatta miniszterelnök-jelöltségét és programját.

Konfliktusuk fő oka, hogy Botka László többször is egyértelművé tette, hogy Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével nem kíván együttműködni a 2018-as választásokon, Molnár Zsolt azonban széles baloldali együttműködést szorgalmaz a volt miniszterelnökkel együtt. Ezt annak ellenére sem adta föl a politikus, hogy párttársa árulónak nevezte. 

"A szóhasználatot sajnálatosnak tartom, azzal együtt, hogy megértem azt az érzelmi állapotot, hiszen Botka László nagyon sokat dolgozik és nagyon nagy kihívás előtt áll. Ezzel együtt azonban azt kell mondjam, hogy

a szövetségi politikát illetően a nézetkülönbség továbbra is fennáll, és nem csak Gyurcsány Ferencről van szó itt.

Az én állításom az, hogy egy nagyon széles baloldali népfrontra van szükség, amelyik a NER-rel szembe tud menni" - mondta Molnár Zsolt.

Hozzátette: nincs benne sértettség és semmilyen személyes ellentéte nincs Botka Lászlóval, de azt szeretné, ha a stratégiai kérdéseket személyesen, illetve a MSZP testületei előtt beszélnék meg, nem pedig a nyilvánosság előtt.

A politikus emellett megerősítette, hogy ahogy a Népszava hétvégén írta, Molnár Gyula, az MSZP elnöke holnapra Botka Lászlót és Molnár Zsoltot is magához rendelte, tehát a mai megbeszélésük után, holnap a pártelnökkel hármasban is tárgyalóasztalhoz ülnek a felek.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×