eur:
385.69
usd:
354.38
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Nem lesz olcsó a csokoládé - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a munkaerőhiány mellett a túl gyakran változó jogszabályok hátráltatják a leginkább az építőipar működését. A Magyar Idők szerint egyre több császármetszést végeznek Magyarországon.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a munkaerőhiány mellett a túl gyakran változó jogszabályok hátráltatják a leginkább az építőipar működését. A jogbizonytalanság mellett ugyanis szinte tervezhetetlenek a nagyobb volumenű, hosszabb idő alatt megvalósítható beruházások. A Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület ügyvezetője szerint az ágazaton egyebek mellett az segítene, ha valamilyen kormányzati szintű szervezetet hozna létre a kabinet a szakág működésének irányítására, a jogi környezet rendbetételére.

A Magyar Idők szerint egyre több császármetszést végeznek Magyarországon: a szülések közel 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mindössze az öt százalékában éltek vele. A műtétek aránya 12 százalékkal nőtt 2011 és 2015 között, és a hátrányos helyzetű településeken 9,5 százalékkal kisebb arányban szülnek császármetszéssel a nők.

A Világgazdaság szerint minden harmincadik autós kárt okozott tavaly 484 ezer forint átlagértékben. A kamionok a legveszélyesebbek, közel negyedük okozott balesetet. Az átlagos kárérték meghaladja az 1,2 millió forintot. A nagyobb teljesítményű autókkal is vigyázni kell, az ő esetükben a kár gyakoriság az 5 százalékot közelíti.

A Portfolió arról ír, hogy rengeteg fajta térképet látni az interneten, de ezek közül is az egyik legbeszédesebb egy egyszerű műholdkép az éjjeli Földről. A térképen láthatók világos pöttyök , amelyek segítenek megérteni a népesség eloszlását, vagy épp azt, hogy melyek a tehetősebb városi területek. Míg a sötét foltok, mint például az észak-kanadai vadon, vagy az Amazonas-medence megmutatják, hogy melyek a kevésbé zsúfoltan lakott területetek.

A napi. hu cikke szerint hiába érte el tízéves mélypontját a kakaó világpiaci ára, egy évig még biztosan nem lesz olcsóbb a csokoládé. Amíg a cukor drága vagy nem tudják helyettesíteni, addig minden marad a régiben. Bár az EU próbálja elérni, hogy egyre kevesebb cukrot egyenek a fogyasztók, azonban a selymes textúrát egyelőre ez adja meg. Egyelőre csak kísérletek vannak arra, hogy az édesítőszerek mellé milyen anyag kerüljön, amely megőrzi a jellegzetes állagot. Valószínűleg a gyártók a jövőben inkább a kiszerelések méretét csökkentik majd.

A Pénzcentrum szerint egyre több idős ember szorul segítségre a mindennapokban, eközben az állami ellátások egyre apadnak. Az idős rokonokról a családoknak kell gondoskodni, ami lelkileg, fizikailag és anyagilag is megterhelő. A lap annak járt utána, hogy nagyjából mennyibe kerül a házi gondozás.

Címlapról ajánljuk
Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico több órás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×