eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az árvízi védekezésről egyeztetnek a Duna országai

Az árvízi védekezésről egyeztetnek a Duna országai

Az árvízi védekezés lesz az idei fő témája a Nemzetközi Duna Napnak, amit magyar, horvát és ukrán szakemberek közösen ünnepelnek Barcson, a Dráva mentén – mondta az InfoRádiónak Márk László, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.

A Duna vízgyűjtő országainak összefogását szimbolizálja ez a nap, amikor a vízgyűjtő vízgazdálkodásában érintett szervezetek találkoznak egymással, és kötetlen formában – egy piknik keretében – elmélyítik a kapcsolatokat – közölte Márk László.

Ami egész évben a tárgyalóasztalnál komoly keretek között folyik, az ilyenkor kötetlen formában történik – tette hozzá.

A vezető elmondta, hogy 2004 óta vannak ilyen összejövetelek, idén pedig Magyarországra esett a választás.

„Most a Dráván, mint a Duna egyik jelentős mellékfolyóján találkozunk a horvát vízügyi szakemberekkel, de lesznek ukrán vendégeink is, illetve a helyi önkormányzatok, valamennyi vízügyi igazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság is képviselteti magát” - tudatta Márk László.

A szakember elmondta, hogy a szakmai előadásokon az árvízi védekezés lesz a fő téma a szakmai programon, és fotókiállítás is lesz, amelyen a jeges árvízről készült fotókat állítják ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×