eur:
368.65
usd:
345.09
bux:
48341.98
2023. június 7. szerda Róbert
Az árvízi védekezésről egyeztetnek a Duna országai

Az árvízi védekezésről egyeztetnek a Duna országai

Az árvízi védekezés lesz az idei fő témája a Nemzetközi Duna Napnak, amit magyar, horvát és ukrán szakemberek közösen ünnepelnek Barcson, a Dráva mentén – mondta az InfoRádiónak Márk László, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.

A Duna vízgyűjtő országainak összefogását szimbolizálja ez a nap, amikor a vízgyűjtő vízgazdálkodásában érintett szervezetek találkoznak egymással, és kötetlen formában – egy piknik keretében – elmélyítik a kapcsolatokat – közölte Márk László.

Ami egész évben a tárgyalóasztalnál komoly keretek között folyik, az ilyenkor kötetlen formában történik – tette hozzá.

A vezető elmondta, hogy 2004 óta vannak ilyen összejövetelek, idén pedig Magyarországra esett a választás.

„Most a Dráván, mint a Duna egyik jelentős mellékfolyóján találkozunk a horvát vízügyi szakemberekkel, de lesznek ukrán vendégeink is, illetve a helyi önkormányzatok, valamennyi vízügyi igazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság is képviselteti magát” - tudatta Márk László.

A szakember elmondta, hogy a szakmai előadásokon az árvízi védekezés lesz a fő téma a szakmai programon, és fotókiállítás is lesz, amelyen a jeges árvízről készült fotókat állítják ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Ez aztán a meglepetés: váratlanul extraprofitadót emel a kormány, már 2023-ban

Ez aztán a meglepetés: váratlanul extraprofitadót emel a kormány, már 2023-ban

Nem könnyű követni a 2024-es költségvetéssel kapcsolatos adóváltozásokat: öt nap alatt, egymással párhuzamosan rendeletben és törvényjavaslatban is új szabályokat alkot a kormány. Mivel ezek egymással is összefüggnek, sok esetben az adómódosítások tartalmát is nehéz pontosan megállapítani, vagyis azt, hogy valójában mi is volt a jogalkotó eredeti szándéka. Ennek tankönyvi példája a gyógyszergyártókra vonatkozó adóemelés. Ez az a különadó ugyanis, amely nemcsak jövőre eredményez adótehernövekedést az érintett cégek számára, hanem sokak meglepetésére már 2023-ban is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×