eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megint változtat a kormány a rendszámokon

Még idén megduplázzák az elektromos töltőket – olvasható a Magyar Időkben. 100-100 elektromos töltőt telepítenek a fővárosban, a megyeszékhelyeken és a népszerű üdülőhelyeken; elfogadják az átfogó e-mobilitási törvényt, valamint átjárhatóvá teszik villanyautóval az országot a nemzetközi közlekedési folyosók mentén – idézi a lap Lepsényi István államtitkárt.

A Közlekedéstudományi Egyesület rendezvényén az NGM államtitkára elismerte, hogy az elmúlt évben nem sikerült maradéktalanul teljesíteni a kitűzött célokat az elektromos autózás fejlesztésében, ezért idén fokozzák az erőfeszítéseket. Az idei tervek közt említette, hogy a fővárosban 100, a megyeszékhelyeken 60, a turisztikai szempontból kiemelt helyszíneken 40 töltő­pontot nyitnak. Emellett kiemelten kezelik az ország átjárhatóságát elektromos autóval, ezért a TEN-T hálózat mentén telepítenek töltőket. A jogszabályi környezet biztosítása érdekében ebben az évben kidolgozzák a piacmodellt, átfogó e-mobilitási törvényt alkotnak, illetve annak végrehajtási utasításait és a szükséges részletszabályokat. Ezek között csökkentik a töltőállomások engedélyezésének az időigényét is - olvasható a Magyar Idők cikkében.

Lepsényi István elmondta: a tisztán elektromos hajtású magyarországi személy­autók száma jelenleg 836, és 205 elektromos töltőállomás működik. Mérlegelik, hogy a jövőben

csak a tisztán elektromos műkö­désű járművek használhassák a kedvezményekkel járó zöld rendszámot.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×