eur:
389.7
usd:
366.16
bux:
55376.1
2023. szeptember 22. péntek Móric

Folytatódik a Botka-Gyurcsány háború, meglepő fordulattal

Egy telefonhívással folytatódott a Botka-Gyurcsány-háború. Baloldali összefogásra továbbra sincs kilátás, bár ígéret még mindig van rá.

Botka László szerint Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azután mondta ezt a távirati irodának, hogy telefonon beszélt a Demokratikus Koalíció elnökével. A szocialista politikus korábban az InfoRádió Aréna című műsorában is egyértelművé tette, hogy a DK-ra és a szavazóira nagyon is számít, Gyurcsány Ferencből viszont nem kér.

"Azt a folyamatot, hogy megszólítsunk még sok százezer embert, a legfontosabb célt, nemhogy nem könnyíti, nehezíti, ha a Gyurcsány Ferenc ott van. Azt soha nem mondtam, hogy a DK-val nem, hiszen ők is kormányváltást akarnak. Legfeljebb azon kell elgondolkodjanak, hogy egy ember politikai túlélése és szerepvállalása fontosabb-e nekik, mint az Orbán-rezsim leváltása."

Ez nem tárgyalás, hanem diktátum - reagált Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint Botka László nem megállapodni akar, hanem hódítani, pedig a győzelem stratégiáját közösen kell megalkotni. Sajnálatát fejezte ki, hogy Botka László az elmúlt fél évben többször tárgyalt Orbán Viktorral, mint az ellenzék bármelyik pártjának vezetőjével. Gyurcsány Ferenc egyébként korábban az InfoRádió Aréna című műsorában is arról beszélt, hogy nem ő az akadálya az összefogásnak, hanem a szegedi polgármester.

"Úgy látom, hogy mindenkinek olyan feltételt fogalmazunk meg, hogy a végén az a számítása, hogy egyedül ő maradhat talpon. Én nem olyannak látom a demokratikus oldal belső állapotait, hogy Botka László egy személyben maga alá tudná gyűrni ezt a világot."

A baloldali szavazók mégis egyre hangosabban követelik az összefogást. Őket igyekezett megnyugtatni Gréczy Zsolt, a DK szóvivője, aki ezt írta a Facebookon: "Nyugalom, lesz együttműködés, lesz megállapodás... hogy miért? Mert lennie kell! A DK ezen dolgozik ezután is, mert Orbánnak mennie kell! Az ország érdeke fontosabb, mint egy párt érdeke."

Azt nem mondta meg, hogy melyik pártra gondol, az MSZP-re vagy a DK-ra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×