eur:
388.54
usd:
360.68
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újabb közleményt adott ki az Ökumenikus Segélyszervezet

Közleményben reagált a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Magyar Nemzet azon állítására, amely szerint valaki Magyarországról feljelentette az észak-koreai hatóságoknál a lap munkatársát 2013-ban. A segélyszervezet nyilvánosságra hozta az egyetlen dokumentumot, amelyet észak-koreai hatóságnak küldött.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Magyar Nemzetben megjelent Velünk élő ügynökeink című írással kezdődő cikksorozat feltételezéseire reagálva közzétette az egyetlen olyan dokumentumot, amelyet Lehel László vagy a segélyszervezet észak-koreai hatóságnak, a bécsi nagykövetségének küldött ki. A közlemény szerint a levél egy segélyprogram előkészítéshez szükséges vízumkérelem, amely sem feljelentést, sem semmilyen utalást más szervezetek vagy személyek munkájára nem tartalmaz.

A segélyszervezet azt írta, ha a cikkeket jegyző Lukács Csaba Észak-Koreában olyan levelet látott, amely az ország bármely hatóságának Lehel László aláírásával érkezett, az kizárólag ez a levél lehetett.

"Tekintettel arra, hogy a Magyar Nemzet cikkeiben megjelent valótlan tényállítás megsértette a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és Lehel László jó hírnevét, az érintettek meg fogják tenni a szükséges jogi lépéseket" - közölte a segélyszervezet.

Az újság május 4-i cikkében ez jelent meg: "Valaki Magyarországról bizonyosan feljelentette az észak-koreai hatóságoknál a Magyar Nemzet munkatársát 2013-ban, nem sokkal azelőtt, hogy Lukács Csaba önkéntesként eddigi utolsó útján ellátogatott a kommunista országba." A lap ezt egy birtokába került levél alapján állítja, amelyet Észak-Korea bécsi nagykövetségének hivatalos címéről küldtek el az egyik hazai szeretetszolgálatnak, és amelyben a bécsi követség egyik hivatalnoka lényegében elismeri, hogy érkezett hozzájuk jelzés Lukács Csabával kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×