eur:
389.45
usd:
363.53
bux:
68005.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Na most akkor hány egyetem is a CEU?

Ellentmondásos a CEU kommunikációja, nem világos, hogy egyetlen, vagy két egyetemről is van szó - írja a Magyar Idők.

A Magyar Idők kérdésére, hogy milyen kapcsolat van az amerikai és a magyar CEU között, Rull Ildikó, az egyetem kommunikációs vezetője azt a választ adta, hogy

mind a CEU, mind a Közép-európai Egyetem (KEE) Magyarországon végzi oktatási tevékenységét.

„Az ezen oktatási programokban tanító oktatóknak a KEE-vel van magyarországi munkaszerződése. Ők mint a KEE munkavállalói a magyar szabályoknak megfelelően adóznak. Az itt tanító oktatóknak nincs a CEU-val szerződésük (csak a KEE-vel)” – magyarázta levelében Rull Ildikó.

A lap másik kérdésére, hogy ha a két egyetem lényegében egy, akkor végeredményben az mégis csak igaz, hogy az amerikai CEU haszonélvezője volt az uniós forrásoknak, az egyetem kommunikációs vezetője azt írta, hogy csak a magyar Közép-európai Egyetem pályázik kutatási projektek támogatására.

„Amennyiben ezek támogatást nyernek, a KEE köt szerződést az Európai Bizottsággal, a KEE hajtja végre ezeket a kutatási projekteket, használja fel a kapott támogatást – anélkül, hogy megosztaná azt a CEU-val” – fejtette ki levelében Rull.

Mindezek tükrében az újság nehezen értelmezhetőnek tartja az egyetem napokban kiadott közleményét, amely szerint „a CEU egyetlen, integrált egyetem, és felszólítja a kormányt a tárgyalások megkezdésére”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×