eur:
395.79
usd:
372.71
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egy apró módosítással durván megnő a traffipaxveszély

Egy apró módosítással durván megnő a traffipaxveszély

Sebesség-ellenőrzésre is alkalmasak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kamerás ellenőrzőpontjai, mérik is a sebességet, de egyelőre a hatóságok nem használják - de csak egy jogszabályi változtatás kell hozzá.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. központjában járt ahvg.hu, és riportból egyebek mellett kiderül az is, hogy az úthasználati jogosultságot ellenőrző kamerarendszer alkalmas sebességmérésre is, ez jelenleg is működtetik technikai jelleggel ezt a funkciót, de akár fel is használhatnának hatóságilag. Ha a helyzet úgy kívánja majd, meg is fog születni a jogszabályi háttér, amely ezt lehetővé teszi. Onnantól lesz tényleg totális a felügyelet az autósok felett, mert

ez 157 újabb ellenőrzési pontot jelentene a legfontosabb utak mentén.

Egyelőre a legegyszerűbben onnan lehet tudni, hogy sebességmérő, vagy ellenőrző kapu alatt haladunk el, hogy előbbi esetében kint van a Radar Controll-tábla.

További ellenőrzési rendszer kiépítése is zajlik, a teherszállítókat automatikus tengelysúly-mérőhelyek ellenőrzik majd az autópályákon, és ha elkezdődik a mérés, súlyos bírságok várhatnak a túlpakolt teherautók tulajdonosaira is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×