eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla

Mesterlövészek csapnak össze Magyarországon

Rendőr és katonai mesterlövészek 15. világversenyét rendezi Magyarország.

Az Országos Rendőr-főkapitányság, a Magyar Honvédség és a Magyar Rendészeti Sportszövetség szervezésében immár tizenötödik alkalommal rendezik meg 2017. május 7-9. között a Rendőri és Katonai Mesterlövő Világkupát. A verseny fővédnökei Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, társvédnökei Papp Károly r. altábornagy országos rendőrfőkapitány és Dr. Benkő Tibor vezérezredes a Honvéd Vezérkar főnöke, szakmai védnöke pedig Dr. univ. Dsupin Ottó r. dandártábornok a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója.

Az eseményen az előzetes nevezések alapján 20 ország 73 csapat – 35 rendőri, 38 katonai – közel 146 versenyzője képviselteti magát. A három versenynap során a versenyzőknek 30 sorsolt, a valós élethelyzeteket szimuláló feladatot kell végrehajtaniuk 60-tól 900 méterig terjedő lőtávolságban, amelyek közül 4 lőgyakorlat éjszakai lesz, és 9 lőgyakorlatot a katonai lőtéren hajtanak végre a versenyzők, összesen 140 lövés leadásával. Az eredményhirdetésen a rendőri és katonai kategória egyéni és csapat versenyének első hat helyezettje kerül díjazásra, a legnagyobb dicsőség az összesített egyéni győztesé („Best of the best”) lesz.

A verseny kiváló lehetőséget ad arra, hogy a mesterlövészek – miközben összemérik szakmai tudásukat – felkészüljenek mindennapi szolgálati feladataik ellátására, fenntartsák állandó reagáló képességüket a globális problémaként jelentkező terrorizmus elleni küzdelem változó jellegű kihívásaira.

Forrás: police.hu

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×