eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk
Most ébred az év emlőse

Most ébred az év emlőse

2017-ben az év emlőse a mogyorós pele. Az apró termetű, mogyoró színű rágcsáló ezekben a hetekben ébred téli álmából és ezzel egy időben elkezdődnek a fajt megismertető rendezvények is.

A Magyar Természettudományi Múzeumban "Pele, ébresztő!" címmel tartották meg a mogyorós pele évének nyitóeseményét. Korsós Zoltán főigazgató elmondta: a Földművelési Minisztérium Vadonleső programjában a honlapon lehetett szavazni az év emlősére.

A mogyorós pele talán a legcukibb emlős a magyar emlősállatok világából. Az egérre hasonlít, de hosszabb a farka, lekerekített a füle, és körülbelül 7-8 centiméteres nagyságával, nagy szemeivel megjeleníti azt az állatot, amelyet kedvesnek és aranyosnak tartanak az emberek."

Most ébred az év emlőse

A mogyorót is nagyon szeretik - a pelefélék mind rágcsálók -, és a színük is barna. 

Idén tehát a tavalyi denevér-központú év után idén a mogyorós pele lesz a rendezvények középpontjában. A gyerekeknek-családoknak szóló programok a Vadonleső honlapon találhatók meg. A Magyar Természettudományi Múzeumban pedig már nyitva van a "Kiválasztottak - az év fajai" című időszaki kiállítás, amelyen többek között a mogyorós peléről is többet meg lehet tudni. Az év végén, novemberben pedig lesz egy záró rendezvény, amelyen a legsikeresebb pályázatokat bemutatják a múzeumban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×