eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ezért szirénáznak a BKK jegykiadó automaták

Ezért szirénáznak a BKK jegykiadó automaták

A Budapesti Közlekedési Központ értékeli a hangosan szirénázó jegykiadó automaták tapasztalatait és ezután dönthet szükséges módosításokról - közölte a BKK. Az utasok körében nem túl népszerűek a hangos készülékek.

Nyomatékosan próbálják felhívni a BKK jegykiadó automatái az utasok figyelmét arra, hogy vegyék el a visszajáró pénzt. A jelenségre a Közlekedő Tömeg nevű blog hívta fel a figyelmet a múlt héten. Az utasok meglepetten tapasztaták, hogy a készülékek ilyen hangosan figyelmeztetik őket, a közösségi oldalakon hozzászólók többségét zavarta, hogy az automaták hangos szirénázásba kezdenek.

Ezért szirénáznak a BKK jegykiadó automaták

Az InfoRádió megkereste az ügyben a Budapesti Közlekedési Központot, hogy miért szirénáznak ilyen hangosan a jegykiadó készülékek, várható-e változás, szándékosan így működik az automaták.

 A BKK írásban arról tájékoztatott, hogy a jegy- és bérletkiadó automatáknál szoftvermódosítás történt, az újítás lényege, hogy a vásárlás végén az automata felhívja fel az ügyfelek figyelmét arra, hogy vegyék el a visszajáró pénzt, erre 60 másodperc áll rendelkezésre.

 A hangüzenetet az automata folyamatosan ismétli egy sípoló hang kíséretében egészen addig, amíg a felhasználó a visszajáró bankjegyeket el nem veszi.

 A BKK hangsúlyozta, amennyiben a szenzor már nem észlel bankjegyet a következő 10 másodperces ellenőrzéskor, akkor a hangfájl lejátszása megszűnik.

Ezért szirénáznak a BKK jegykiadó automaták

A BKK arról is beszámolt, hogy erre a fejlesztésre azért volt szükség, mert ha az ügyfél nem veszi el a rendelkezésére álló 1 perc alatt a visszajáró bankjegyet, a készülék visszahúzza a pénzt, ezzel is megakadályozva, hogy a visszaadó nyíláson keresztül az illetéktelenek kezébe kerüljön.

 A BKK úgy érzi, az új fejlesztés kezdeti tapasztalatai kedvezőek, a bankjegy-visszahúzások száma jelentőse csökkent, az ilyen ügyfélpanaszok száma csökkent. A közlekedés-szervező hangsúlyozta, elemzik és értékelik a bevezetett újítás tapasztalatait, és ha szükséges, módosítják az automaták jelenlegi beállításait, például a hangerőt és sípolás hosszát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×