eur:
395.66
usd:
366.9
bux:
65613.15
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Medgyessy tagadta felelősségét a metróügyben

Medgyessy tagadta felelősségét a metróügyben

Medgyessy Péter volt kormányfő tagadta személyes felelősségét a 4-es metró beruházással kapcsolatos, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében kifogásolt szerződések megkötésében az Országgyűlés gazdasági bizottságának meghallgatásán.

A metrópályázat és a döntések meghozatala 2005 áprilisa és 2006 májusa között zajlott, ő azonban már 2004 szeptemberében lemondott a miniszterelnökségről, és a "szóban forgó" tanácsadó cégben sem töltött be semmilyen pozíciót ekkor - mondta a volt miniszterelnök.

Kiemelte, a magyar kormánynak meg kell védenie az érdekeit Brüsszellel szemben ebben az ügyben, hogy minimális pénzt, vagy lehetőség szerint semmit ne kelljen visszafizetnie.

Medgyessy Péter kérdésre válaszolva kitért arra, hogy

"eléggé felzaklatott állapotban" volt,

amikor az SZDSZ-szel kapcsolatban annak idején azt mondta, hogy a párt "teli van korrupciós ügyekkel".

Hozzátette: Demszky Gábor volt főpolgármesterről nem feltételezi, hogy bármilyen módon érintett lenne a korrupciós ügyben. Medgyessy Péter elmondása szerint nem tudja megállapítani, és az ügyészség dolga, hogy megmondja, volt-e korrupciós ügy a 4-es metróval kapcsolatban. Hozzátette: az nagyon nagy túlzás, hogy 167 milliárd forint "tűnt el", és az OLAF sem ezt állítja, hanem azt, hogy ekkora összegű szerződések lehetnek érintettek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×