eur:
393.51
usd:
368
bux:
66334.65
2024. április 24. szerda György

Ököllel ütötte az elsősöket az iskolaigazgató

Felemelt kézzel kellett állnia négy diáknak az Álmosdi Bocskai István Általános Iskolában; ők és a szülők állítják: ököllel ütött az igazgató a fejükre.

Tiltott módszerrel fegyelmezte az Álmosdi Bocskai István Általános Iskola igazgatója egy diákok közti csetepaté résztvevőit – tudta meg a Hajdú-bihari Napló. Noha a pedagógus tagadja a tettlegességet, a meghallgatott diákok és szülők elmondása, illetve a tankerület lépése alapján megalapozott lehet az állítás, miszerint

megütötte az elsős-másodikos tanulókat.

Az eset múlt csütörtökön történt meg először az irodában, majd pénteken a folyosón megismétlődött. Utóbbinak szemtanúja is akadt, sőt: egy szülő megörökítette a minden előírást sértő fegyelmezés egy pillanatát. Az esetről bejelentést tettek. Bár az igazgató tagadta a tettlegességet a vizsgálóbizottság előtt, mentesítették a munkavégzés alól, s kezdeményezik vezetői megbízásának visszavonását.

Nem tudott magyarázatot adni a vizsgálóbizottság előtt tettére az Álmosdi Bocskai István Általános Iskola igazgatója, aki egy diákok közötti csetepatét tiltott módszerrel büntetett: múlt pénteken felemelt kézzel állította a falhoz a tanulókat. Ez azonban nem minden: a diákok és a szülők elmondása szerint ökölbe szorított kézzel a fejükre is ütött. Miután ez a folyosón történt, egy, a farsangi büfébe süteménnyel érkező szülő is látta. 

A Debreceni Tankerület komolyan vette a bejelentését: még aznap háromtagú vizsgálóbizottságot állítottak fel. Előbb az igazgatót hallgatták meg, aki elismerte a felemelt kézzel történt sorakoztatást, ám tagadta, hogy a fejüket ütötte volna. Az iskolában az érintett pedagógusok mellett a gyerekeket és a szülőket hallgatták meg.

Pappné Gyulai Katalin tankerületi vezető március 1-jétől mentesítette az igazgatót a munkavégzés alól, hozzátéve, hogy kezdeményezik intézményvezetői megbízatásának visszavonását is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×