eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Bontják az olimpiai hirdetéseket

A reklámcégek megkezdték a Budapest 2024-et népszerűsítő óriásplakátok eltávolítását. Ezzel párhuzamosan a nagyobb fővárosi bevásárlóközpontok üvegfelületein lévő reklámok is folyamatosan tűnnek el - írja a Magyar Idők.

Az LMP szerint parlamenti vizsgálóbizottság előtt kellene elszámolnia a kormánynak, hogy mennyit költött eddig a meghiúsult budapesti olimpiai pályázatra.

A jobbikos Dúró Dóra sajtótájékoztatóján arról beszélt: az oktatás terén lehetne felhasználni az olimpiára szánt összeget. Példaként említette a tanulmányi ösztöndíjak rendezését. Emellett óriási szükség volna a kollégiumi férőhelyek bővítésére is – mondta, hozzátéve: jelenleg a fővárosban mintegy 4000 hely hiányzik.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az olimpiai ellenzéki felvetésekkel kapcsolatban rámutatott arra: az olimpiai fejlesztések kollégiumi helyeket vagy egészségügyi beruházásokat is eredményeztek volna.

A Momentum Mozgalom által az olimpiai pályázat visszavonásáról szóló népszavazás kiírása kapcsán összegyűjtött aláírások ellenőrzése is folytatódott.

Mint azt már korábban megírtuk, eddig az ívek valamivel több mint negyedét ellenőrizte a Fővárosi Választási Iroda. Az elmúlt hét végéig 73 500 aláírást hitelesítettek. Az érvénytelen szavazatok aránya jelenleg 12 százalékon áll – mondta az InfoRádiónak Megyesné Hermann Judit.

A Fővárosi Választási Iroda helyettes vezetője, a hivatal aljegyzője szerint várhatóan a jövő hét közepén már a Fővárosi Választási Bizottság elé kerülhet az ellenőrzés eredménye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×