eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Nemsokára Magyarországra érnek az amerikai katonák

2017 legnagyobb NATO-hadgyakorlata Magyarországon is áthalad. Az oroszoknak demonstrálnak.

Február elején sok amerikai katona indult el Lengyelországból Európa különböző részei felé. A csapatmozgások az Atlantic resolve hadművelet részei, amivel az amerikai hadsereg erőt szeretne mutatni Oroszország felé. A csapatok több NATO-tagországba indulnak, hogy ott tudják le a kilenc hónapos ittlétük maradékát - írta a 24.hu.

Magyarországra február elején indult el körülbelül 125 katona - egy lovassági felderítő csapat - egy Várpalota melletti katonai bázisra. Ezt Chad Foster ezredes, a 4. felderítő zászlóalj 10. lovassági ezredének parancsnoka mondta el a lengyelországi Zaganban.

14 Bradley harcjármű és körülbelül 75 lovassági felderítő érkezik Várpalota mellé, mondja Foster. Várhatóan február 25-én érnek Magyarországra. Amint ideérnek, azonnal elkezdik a felkészülést az együttműködésre a magyar katonákkal, csapat és századszintű éleslövészeti gyakorlatokat végeznek majd. A teljes szakasz június közepére ér oda, ami azért fontos,mert 2017 legnagyobb NATO-hadgyakorlata Magyarországon is áthalad majd.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×