eur:
393.86
usd:
369.45
bux:
65779.45
2024. április 23. kedd Béla

Lelki fröccsöket oszt a magyar rendőrség

Egy merőben új programot dolgozott ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, amelynek bemutatóját a hétvégén tartották Szolnokon, a TaliFish Teaház és Clubban.

A tapasztalat azt mutatja, ha valakinek segítségre van szüksége, azt sokszor nem meri elmondani. A segítségre szoruló nem mer megnyílni embertársai felé, így a probléma megoldatlan marad. Ennek az oka gyakran a következményektől való félelem, illetve az, hogy nem tudják a bajbajutottak, kihez is fordulhatnának.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya új programja erre kínál egyfajta megoldást. A „Lelki fröccs” elnevezésű kezdeményezés alapja, hogy az együttműködő szórakozóhelyeken a rendőrség olyan kapcsolati lehetőséget teremt a segítségre szorulók és a segítő szervezetek között, amely során megoldást találhatnak az adott problémára. Akár lelki eredetű, akár egy konkrét jogsértésről legyen szó, a teljes diszkréció megóvja a bajban lévőt a további sérülésektől és hathatós megoldást kínál, hiszen közvetlen kapcsolat alakulhat ki a bajbajutott és a segítő szervezet között. A program a telefonos elérhetőség mellett - amelyet például lelkisegély esetén kérhet - a személyes kontakt lehetőségét is megteremti.

Akinek szüksége van rá, az asztalokra elhelyezett fehér és vörös "lelki fröccs" feliratú kártyákon megtalálhatja a fontosabb telefonszámokat és elérhetőségeket - írja a police.hu.

A bűnmegelőzési szakemberek a Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesülettel közösen szervezett színes program keretében 2017. február 11-én mutatták be a „Lelki fröccsöt”, amelyen Nagy Géza Kristóf mentálhigiénés szakember is jelen volt, lehetőséget teremtve az érdeklődőknek arra, hogy személyesen tegyék fel kérdéseiket. Többen éltek is a lehetőséggel. A rendőrség jelenlévő képviselőitől elsősorban bűnmegelőzési témában kérhettek segítséget az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×