eur:
388.49
usd:
361.01
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Heves évkezdés várható a parlamentben

Komoly politikai küzdelmek, nagy viták várhatóak az Országgyűlés tavaszi ülésszakán, miközben felerősödik a politikai vita Magyarország és Brüsszel között is - vélekedett tegnapi sajtótájékoztatóján a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Mások mellett az adópolitika, a foglalkoztatáspolitika, a migráció és a rezsicsökkentés ügyében alakulhatnak ki nagy viták a jövő héten kezdődő tavaszi ülésszakban az Országgyűlésben, illetve a kormány és az Európai Bizottság között – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Kósa Lajos hozzátette: a Ház már két hét múlva is tárgyalhat az idegenrendészeti őrizet visszaállításáról, amelynek nyomán menedékkérelmük jogerős elbírálásáig a migránsok nem hagyhatnák el a határnál felállított hotspotokat.

"Ha valaki becsülettel jön, valóban az életét félti, valóban fenyegetik a saját hazájában, annak az az elemi érdeke, hogy itt biztonságban, a magyar hatóságok védelmében egy kijelölt tartózkodási helyen már biztonságban bevárja a státuszt, hiszen ezért jött, az életét félti" - hangsúlyozta a politikus.

A közelgő államfőválasztásról Kósa Lajos aláhúzta, hogy amikor a szocialisták idején többes jelölés volt, akkor az államfőjelöltek nem szólalhattak föl a parlamentben. Most azonban ha az ellenzéknek lesz jelöltje, ugyanolyan keretek között szólalhat fel az Országgyűlésben, mint Áder János, akit a Fidesz támogat – tette hozzá a frakcióvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×