eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Súlyos bírsággal fenyegetik a mozgássérültek helyére parkolókat

Súlyos bírsággal fenyegetik a mozgássérültek helyére parkolókat

Átfogó ellenőrzés-sorozatot indított a mozgáskorlátozott személyek számára kiállított parkolási igazolványokkal kapcsolatos jogsértések felderítése és a jogszerűtlenül elfoglalt parkolóhelyek felszabadítása érdekében a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI).

Január 27-29. között már lezajlott egy akció, annak tapasztalatai alapján döntött úgy a FÖRI, hogy szükség van az ellenőrzés rendszeres ismétlésére. Az ellenőrzés célja az érvénytelen és az érvényes, de jogszerűtlenül használt igazolványok visszatartása, visszavonásának kezdeményezése, a hamis, vagy meghamisított okirattal visszaélések visszaszorítása. 

Az első akciósorozat elsősorban korlátozott forgalmú övezetekbe mozgáskorlátozott igazolvánnyal behajtók, illetve a jogszerűtlenül igénybe vett, mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyek ellenőrzésére terjedt ki. A további akciókban a díjfizető övezetekben mozgáskorlátozott igazolvánnyal díjfizetés nélkül várakozókat ellenőrzik, illetve a bevásárlóközpontok azon parkolóit, amelyek közterületnek minősülnek.

Súlyos bírság

A közterület-felügyelő szabálysértés esetén 50 ezer forint szabálysértési helyszíni bírságot szabhat ki, illetve a szabálytalanul várakozó gépjárművel szemben kerékbilincset alkalmazhat, illetve a járművet elszállítással eltávolíthatja. A parkolási igazolvány okirat, amelynek meghamisítása, jogosulatlan használata bűncselekmény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×