eur:
393.67
usd:
369.29
bux:
65816.93
2024. április 23. kedd Béla

Robbantottak a Tiszán

A tiszai vízlépcső megvédése érdekében jégtorlaszt robbantottak fel a Készenléti Rendőrség tűzszerészei és a vízügy szakemberei a Tisza tiszadadai szakaszán - közölte Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője.

Láng István újságíróknak elmondta, ezen a szakaszon utoljára 2003-ban alakult ki hasonló jégtorlasz, a folyón ide érkező jég feltöltötte a folyómedret és az erőmű üzemképtelenné vált.

A sikeres robbantással meglazították a jégtakarót,

a jégtörő hajók a következő két napban pedig megtisztítják a jégtől Tisza folyómedrét - közölte Láng István.

Záhony és Szabolcsveresmart között szinten jégtorlasz alakult ki, ami megemelte a Tisza vízszintjét. Ezen a szakaszon jelenleg harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben - tette hozzá az irányító törzs vezetője.

A magyarországi folyókon összesen már csaknem 675 kilométeren van érvényben árvízi készültség, többségén elsőfokú, de a Felső-Tiszán, nagyjából 28 kilométeres szakaszon már harmadfokú készültség mellett védekeznek a szakemberek, a belvízzel elöntött területek nagysága már a 41 ezer hektárt is meghaladja - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Az év első három hónapjában az áfabevételek még mindig gyengén muzsikálnak, a kamatkiadások mindenre rátelepednek, a közösségi közlekedésre most kirívóan többet költ az állam, viszont a rezsivédelmi kiadások visszafogottabbak. Ezt lehet kiolvasni az államháztartás idei első negyedéves részletes folyamataiból, ami tulajdonképpen nem hozott nagy meglepetéseket, hiszen a magyar gazdaság tavalyi recesszióból történő kilábalása is lényegesen lassabb, mint korábban várták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×