eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Felpörögnek az ügyek az OLAF-jelentés nyomán

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásával kapcsolatos jelentése "már alapot adhat arra, hogy büntetőeljárás induljon ebben az ügyben", jelentette ki a TV2 reggeli műsorában csütörtökön a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence jelezte, hogy jelentésében hat-nyolc bűncselekménytípust sorol fel az OLAF, és az ügyészség döntése, ki ellen indít eljárást a "szövevényes nemzetközi bűnügyben", amelyben felbukkannak 2010 előtti kormányok mellett budapesti városvezetők és nemzetközi nagyvállalatok.

Az államtitkár minden idők legnagyobb csalásának, visszaélésének nevezte az esetet. Az OLAF jelentésében foglaltakat úgy összegezte, hogy "ennek a 452 milliárdos beruházásnak nagyjából az egyharmadát ellopták". Ki kell deríteni, hogy hová kerültek ezek a pénzek és vissza kell szerezni - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×