eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mit kerestek a rendőrök a budapesti aláírásgyűjtő pult körül?

A BRFK határozottan visszautasítja a vádakat. A rendőrök körözött személy miatt intézkedtek a metrómegállóban - írja a police.hu.

A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága részéről körözött személyről érkezett bejelentés február 7-én 16 óra 38 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. A BRFK két rendőre a fővárosi Határ úti metrómegállóban körözött személyt igazoltatott és fogott el. A rendőri intézkedésnek semmilyen köze nem volt az aláírásgyűjtő akcióhoz.

A helyszínen két láthatósági mellényt viselő rendőr intézkedett, a többi formaruhás személy nem rendőr. Az intézkedés időtartamát – tekintettel arra, hogy körözött személlyel szemben kellett intézkedni – a szakszerűség indokolta.

Több sajtóorgánum állításával ellentétben a rendőrök nem álltak sorfalat az aláírásgyűjtő pult körül és az aláírásgyűjtőkkel nem kommunikáltak, így a rendőr semmilyen tájékoztatást és választ nem adott az aláírásgyűjtőknek. A rendőrök nem az aláírásgyűjtők távozásához igazították távozásukat, hanem az intézkedés befejezését követően 17 óra 40 perckor hagyták el a helyszínt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a hatályos jogszabályok szerint végzi a tevékenységét, a rendőrök a közterületen a közrendet és a közbiztonságot, valamint az aláírásgyűjtők biztonságát védik - olvasható a police.hu által megjelentetett közleményben.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×