eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Már a fenyőfákat gyűjtik az utcákon

Újév napján a hajnali kemény fagyban 350 ember takarította a közterületeket városszerte a szilveszterezők után. Már kitehetjük a fenyőfákat az utcára és a kijelölt gyűjtőpontokra, ahonnan fenyőgyűjtő járatok szállítják el a karácsonyfákat – közölte Dorogi Gabriella, a Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője.

Évről évre csökken a szilveszterkor utcán hagyott hulladék mennyisége: tavaly 150 köbméter volt, idén pedig valamivel több mint 130 köbméter – tudatta Dorogi Gabriella.

Hozzátette: 350 kézi úttisztító kolléga dolgozott a takarításon, és 20 takarító- illetve szállítójárművel szállította el a hulladékot, elsősorban azokon a frekventált területeken, ahol szervezett szabadtéri szilveszteri program volt – például a Vörösmarty téren –, és természetesen az összes aluljárót is takarították.

A kommunikációs vezető azt is elmondta, hogy folyamatosan gyűjtik a karácsonyfákat is.

Ilyenkor, vízkereszt előtt bárki nyugodtan kiteheti a hulladékedénye mellé a fenyőfákat. Arra kell csak figyelni, hogy se az autós, se a gyalogos forgalmat ne zavarják a fák

– figyelmeztetett Dorogi Gabriella.

„Január 6-ától, vízkereszt napjától elindítjuk az úgynevezett fenyőgyűjtő járatainkat, amelyek kifejezetten a fenyőfákat gyűjtik. Nemcsak az utcára, a házak elé kitett fákat, hanem az általunk kijelölt gyűjtőpontokra elvitt fákat is. A www.fkf.hu honlapon bárki megtalálhatja azokat a gyűjtőpontokat, ahova el lehet szállítani a fákat” - mondta a Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője.

„A fenyőgyűjtő járatok az összes begyűjtött hulladékot a Hulladékhasznosító Műbe viszik, hiszen magas gyantatartalmuk miatt a fák nagyon jól égnek és nagyon sok energiát lehet nyerni belőlük” - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×