eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Bezárhat sok munkahelyi étkezde - lapszemle

A munkahelyi étkezdék jövőre 9, egy évvel később pedig 22 százalékkal magasabb áfakulccsal dolgozhatnak majd, mint a klasszikus éttermek, a hátrányos megkülönböztetés miatt sok közülük rövid időn belül bezárhat - írja a Világgazdaság. A Magyar Idők arról ír, hogy csaknem 900 ezerrel csökkent Magyarország lélekszáma az elmúlt harmincöt évben. A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy tovább bajlódik a számlázással Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

A Magyar Idők arról ír, hogy csaknem 900 ezerrel csökkent Magyarország lélekszáma az elmúlt harmincöt évben. A trend azóta változatlan, bár vannak biztató jelek: enyhén nőtt a születések, és mérséklődött a halálozások száma – olvasható KSH Népesedési helyzetkép 2015 című kiadványában.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy tovább bajlódik a számlázással Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., az állami holding talán tavasszal tud önállóan csekket küldeni, mivel az év végéig nem készül el a saját számlázási rendszere.

A munkahelyi étkezdék jövőre 9, egy évvel később pedig 22 százalékkal magasabb áfakulccsal dolgozhatnak majd, mint a klasszikus éttermek, a hátrányos megkülönböztetés miatt sok közülük rövid időn belül bezárhat - írja a Világgazdaság. A munkahelyi vendéglátóhelyként évek óta mintegy 5500 étkezde szerepel a statisztikákban, ezek között számos olyan van, amelyik zárt irodaházban vagy ipartelepen, és teljes mértékben az ott dolgozókból él.

A kormány a munkát terhelő adók mérséklését és azokat az áfacsökkentéseket támogatja, amelyek egyértelműen a családokat szolgálják – mondta a Magyar Időknek adott interjúban Tuzson Bence. A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára kiemelte, hogy jövőre tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, 2015 és 2019 között megduplázódik a kétgyermekesek juttatása. Tuzson Bence hozzátette: néhány héten belül javaslat várható a letelepedési kötvényről.

A Magyar Nemzet arról közöl összeállítást, hogy a termelők lassan már nem tudják kivel megjavíttatni vagy üzemeltetni mezőgazdasági gépeiket, ezért képzéssel csökkentenék a szakemberhiányt. Szakértők szerint azonban nem csak a kézimunka-igényes idénymunkákra nehéz dolgozót találni, kevés a megfelelő ember az állatok mellé, és mezőgazdaságigép-kezelőből vagy éppen gépszerelőből sincs elég.

Gazdaság

Magyarország fejlettsége hátulról az ötödik az uniós tagországok sorában – írja a Portfolio. A portál az Eurostat adataira hivatkozva kiemelte, hogy tíz éve még a régió második legfejlettebb országa volt Magyarország, ezután azonban visszaesett a fejlődés üteme így ma már Magyarország előtt van Szlovákia, Észtország, Litvánia és Lengyelország is.

A Napi.hu arról közöl cikket, hogy egy hónappal ezelőtt az OPEC tagállamai az októberi kitermelési szinthez képest csökkentésről állapodtak meg, most mégis az a helyzet, hogy a megcélzott alacsonyabb termelési szint eléréséhez jobban kellene mérsékelni az olajbányászatot, mint tervezték.

A Pénzcentrumon arról lehet olvasni, hogy sok nyugdíjast fenyeget a veszély: pont idős korukra maradnak pénz nélkül. A nyugdíjasokat éri ugyanis a legtöbb átverés, amikor a bűnözők különböző ürüggyel bejutnak a lakásba, és megszerzik a félretett pénzüket, de az is megesik, hogy rossz pénzügyi szolgáltatóra bízzák megtakarításaikat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×