eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin

Nem csak a nyugdíjasok kapnak karácsonyra Erzsébet-utalványt

25 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kapnak év végi jutalomként a kormányhivatalok dolgozói.

A kormány karácsonyi ajándékát, a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt nem a kormányhivatalnokok viszik végül házhoz, de így is lesz náluk belőle: a 24.hu megtudta, hogy a kormányhivatalok dolgozói megkapták év végi jutalmukat, 25 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt.

A Miniszterelnökségen megerősítették az értesülést, azt válaszolták, hogy "a területi közigazgatásért felelős Miniszterelnökség – ahogyan az elmúlt években – idén karácsonykor is egyszeri, 25 ezer forint összegű, élelmiszer-vásárlásra fordítható Erzsébet-utalványt ad a járási- és kormányhivatali dolgozóknak".

Az indokolás szerint az Erzsébet-utalvánnyal a Miniszterelnökség szeretne köszönetet mondani a járási- és kormányhivatali dolgozóknak az egész évben végzett munkájukért, és egyúttal segítséget nyújtani az ünnepek megszervezéséhez.

A Miniszterelnökség már húsvétkor is kedveskedett a kormányhivatalnokoknak, akkor is 25 ezer forintot kaptak, a tárca akkor azt mondta, hogy összesen 27438 dolgozó részesült a 25 ezres Erzsébet-utalványokban. Ez összesen csaknem 700 millió forintnyi juttatást jelentett akkor, most is hasonló összeggel lehet számolni.

Ahogy a nyugdíjasok Orbán Viktortól kapnak levelet az Erzsébet-utalványok mellé, úgy a kormányhivatalnokok Lázár Jánostól és Kovács Zoltántól kaptak egy köszöntőt, amiben arról írnak, büszkék a közös munkára és az elért eredményekre, a közigazgatás átalakítására.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×