eur:
395.24
usd:
366.16
bux:
65310.93
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Végeztek a munkákkal három sztrádán

Befejeződtek a 2015 augusztusában megkezdett beton terelőfal- és korlátépítési munkák az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópályákon - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A beruházás szükségességét a gyorsforgalmi utak egyik tipikus balesettípusa, a pályaelhagyásos baleset indokolta. Ez a balesettípus különösen súlyos következményekkel járhat, ha a gépjármű az elválasztó sáv vezetőkorlátját átszakítva a másik pályatestre átjut.

A 2011 és 2015 első fele közötti időszakban a gyorsforgalmi úthálózaton évente átlagosan 20-30 közötti volt a korlátátszakításos balesetek száma.

Közölték, az ilyen balesetek száma jelentősen csökkenthető például beton terelőelemek, fokozott visszatartó képességű vezetőkorlátok, energiaelnyelő berendezések kihelyezésével.

Ebből kiindulva a közúti infrastruktúra biztonságosabbá tétele, illetve a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a kormány határozatban rögzítette a projekt megvalósítását a Közlekedés operatív programban.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megvalósult projekt összesen mintegy 6,9 milliárd forint európai uniós forrásból készült el - tartalmazza a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×