eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A középiskolák nagy része felvételiztet

Az idén 409 középiskola - az intézmények 61 százaléka - írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken - közölte az Oktatási Hivatal (OH). Az iskolák listáját a hivatal honlapján tették közzé.

Mint írták, ha egy tanuló úgy tervezi, hogy majd februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

Jelezték: a felvételhez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő.

Az Oktatási Hivatal azt javasolja, hogy a diákok és szüleik mielőbb tájékozódjanak a középiskolák kínálatáról, és - amennyiben a kiválasztott iskolák valamelyikében a felvételihez erre szükség van - a tanulók feltétlenül jelentkezzenek az írásbeli felvételi vizsga megírására.

A tájékozódáshoz nagy segítséget adhat az OH honlapján, a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpont alatt elérhető elektronikus kereső felület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és tanulmányi területeik között tallózhat a látogató.

Az írásbeli vizsgákra való jelentkezés határideje december 9.

A jelentkezést ahhoz az - OH honlapján közzétett listán szereplő - iskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgát meg kívánja írni - közölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×