eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem tett és nem is fog vallomást tenni a Teréz körúti robbantó

Továbbra sem tett vallomást a Teréz körúti robbantással meggyanúsított fiatalember. A férfi védője az InfoRádiónak azt mondta: az ügyészség rendkívül sok bizonyítékot tárt a kényszerintézkedést elrendelő bíróság elé.

A védő elmondta, hogy kétszer találkozott a robbantással gyanúsított férfival a büntetés-végrehajtás keretei között.

„Ügyfelem a cselekmény elkövetését tagadja. Azt mondja, hogy nem ő követte el a Teréz körúti robbantást. Azt mondta, hogy erről az esetről gyakorlatilag nem tud, ezért is nem tesz vallomást, mert nincs mit mondania. Ez a mostani álláspont” - közölte Brunner Tamás.

A védő elmondta, a fiatalember a megbeszélésen fizikai panaszról nem beszélt. A lelki állapotával kapcsolatban elmondta: „mindenki gondolhatja, milyen lehet, ha valaki ilyen gyanúsítással kerül szembe, vagy ilyen helyzetbe kerül.”

„Az elfogás körülményeit mutató videót magam is láttam, valóban rendkívül erőteljes beavatkozás volt, és önmagában a büntetőeljárás is megviseli őt” - fogalmazott Brunner Tamás, aki nem kirendelt védőként végzi ezt a feladatot, hanem meghatalmazottként jár el, a fiatalember édesapja kérte fel erre a feladatra.

A bizonyítékokkal kapcsolatban elmondta: rendkívül nagy terjedelmű az az iratanyag, amire hivatkozik az ügyészség. Az áttanulmányozásuk még teljes részletességgel természetesen nem történhetett meg, hiszen öt kötetnyi iratról van szó.

„Úgy gondolom, hogy a bizonyítékok súlyának értékelése ebben az időszakban a védelemnek nem feladata. Azt gondolom, hogy a védelem szempontjából erre az eljárás jelen szakaszában sem egyesével, sem összességében nem szükséges véleményt formálni” - közölte a robbantással gyanúsított férfi védője.

Azzal a hírrel kapcsolatban, hogy a fiatalember házában robbanóanyagokat találtak a nyomozók, nem kívánt nyilatkozni a védőügyvéd.

Elmondta, hogy az eljárásnak ebben a szakaszában a védelem alapvetően várakozik.

„Arra vár, hogy az ügyészség elvégezze azt, ami a tiszte. Jelen pillanatban nem kívánunk különösebb előterjesztéssel vagy bármilyen intenzívebb beavatkozással élni” - mondta Brunner Tamás.

„Ügyfelem álláspontja az, hogy ebben az ügyben nem tesz vallomást a továbbiakban sem. Meglátjuk, hogy a hatóság milyen bizonyítékokat tud összegyűjteni” - fogalmazott a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi védője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×