INFORÁDIÓ 
2019. május 25. szombat
Orbán

hírek

inforádió

belföld

teréz körúti robbantás

teréz körúti robbantó

nyomozás

védelem

bíróság

Nem tett és nem is fog vallomást tenni a Teréz körúti robbantó

Infostart / InfoRádió

Továbbra sem tett vallomást a Teréz körúti robbantással meggyanúsított fiatalember. A férfi védője az InfoRádiónak azt mondta: az ügyészség rendkívül sok bizonyítékot tárt a kényszerintézkedést elrendelő bíróság elé.

A védő elmondta, hogy kétszer találkozott a robbantással gyanúsított férfival a büntetés-végrehajtás keretei között.

„Ügyfelem a cselekmény elkövetését tagadja. Azt mondja, hogy nem ő követte el a Teréz körúti robbantást. Azt mondta, hogy erről az esetről gyakorlatilag nem tud, ezért is nem tesz vallomást, mert nincs mit mondania. Ez a mostani álláspont” - közölte Brunner Tamás.

A védő elmondta, a fiatalember a megbeszélésen fizikai panaszról nem beszélt. A lelki állapotával kapcsolatban elmondta: „mindenki gondolhatja, milyen lehet, ha valaki ilyen gyanúsítással kerül szembe, vagy ilyen helyzetbe kerül.”

„Az elfogás körülményeit mutató videót magam is láttam, valóban rendkívül erőteljes beavatkozás volt, és önmagában a büntetőeljárás is megviseli őt” - fogalmazott Brunner Tamás, aki nem kirendelt védőként végzi ezt a feladatot, hanem meghatalmazottként jár el, a fiatalember édesapja kérte fel erre a feladatra.

A bizonyítékokkal kapcsolatban elmondta: rendkívül nagy terjedelmű az az iratanyag, amire hivatkozik az ügyészség. Az áttanulmányozásuk még teljes részletességgel természetesen nem történhetett meg, hiszen öt kötetnyi iratról van szó.

„Úgy gondolom, hogy a bizonyítékok súlyának értékelése ebben az időszakban a védelemnek nem feladata. Azt gondolom, hogy a védelem szempontjából erre az eljárás jelen szakaszában sem egyesével, sem összességében nem szükséges véleményt formálni” - közölte a robbantással gyanúsított férfi védője.

Azzal a hírrel kapcsolatban, hogy a fiatalember házában robbanóanyagokat találtak a nyomozók, nem kívánt nyilatkozni a védőügyvéd.

Elmondta, hogy az eljárásnak ebben a szakaszában a védelem alapvetően várakozik.

„Arra vár, hogy az ügyészség elvégezze azt, ami a tiszte. Jelen pillanatban nem kívánunk különösebb előterjesztéssel vagy bármilyen intenzívebb beavatkozással élni” - mondta Brunner Tamás.

„Ügyfelem álláspontja az, hogy ebben az ügyben nem tesz vallomást a továbbiakban sem. Meglátjuk, hogy a hatóság milyen bizonyítékokat tud összegyűjteni” - fogalmazott a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi védője.

Kapcsolódó hang

Nem tett és nem is fog vallomást tenni a Teréz körúti robbantó
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018