eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kezdődik a vita az alaptörvény-módosításról

Hétfőn tíz órás vitát kezd az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosításáról, amelyen várhatóan a kormányfő is felszólal.

9 órakor kezdődik hétfőn az Országgyűlés eheti egyetlen ülésnapja. A napirend előtti felszólalásokat az interpellációs blokk, illetve a képviselői kérdések órája követi, majd a Ház megkezdi az Orbán Viktor miniszterelnök által múlt hétfőn beterjesztett, az idegen népesség Magyarországra telepítését tiltó, hetedik alaptörvény-módosítás 10 órás vitáját. Várhatóan a vitán előterjesztőként a kormányfő is felszólal.

Az Országgyűlésben egyébként ez a hét a bizottsági munkáé, holnap 11, szerdán pedig összesen 5 parlamenti bizottság vagy albizottság ülésezik. A Gazdasági bizottság kedden egyebek mellett az atomenergia 2014. évi magyarországi alkalmazásának biztonságáról szóló jelentést, az Igazságügyi-, a Kulturális-, a Külügyi, a Vállalkozásfejlesztési és az Európai Ügyek bizottsága a tavalyi költségvetés végrehajtását, a Fenntartható fejlődés bizottsága pedig a hulladékgazdálkodási rendszer módosítását vitatja meg.

A Mezőgazdasági bizottság szőlő- bor- és pálinka albizottsága a szeszes italok adóügyeiről Tállai András államtitkárt hallgatja meg, ám foglalkoznak a pálinka név használatával, továbbá a borexport és -import idei alakulásával is. A Mezőgazdasági bizottság Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert hallgatja meg az elmúlt éves tevékenységéről, majd a testület ellenőrző albizottsága előtt szintén a tárcavezető számol be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezeti átalakításáról, ezt követően pedig Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert hallgatják meg az idei agrártámogatások kifizetéséről.

Szerdán a Honvédelmi és rendészeti bizottság törvénytervezeteket készít elő a szavazásra, a Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésen tájékozódik az aktuális nemzetbiztonsági kérdésekről, a Népjóléti bizottság a bölcsődei fejlesztésekről hallgatja meg a területért felelős miniszteri biztost, de ülésezik a Nemzetiségek bizottsága és ennek egyik albizottsága is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×