eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ez vár ránk télen a Róbert Károly körúton

Érezhető torlódás alakult ki a Róbert Károly körút felújítása miatt az elmúlt hetekben. A BKK közölte, a forgalom zavartalan haladása érdekében több beavatkozást is elvégzett a kivitelező.

Szeptember 17-én kezdődött a Róbert Károly körút felújítása az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró közötti szakaszon. Új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, a teljes pályaszerkezet-cserét elvégzik. A Róbert Károly körút – Lehel utca csomóponti villamosvágány is megújul.

Az átkelőhelyeket akadálymentessé teszik, új lesz a közvilágítás, kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán. A BKK jelezte, hogy a korábbi rekonstrukció alatt, három éve az 1-es villamos felújítása közben az útpályán nem dolgoztak. 2017 nyaráig a Népfürdő utcai és az Esztergomi úti közúti hidakat is felújítják.

Időközben az érintett útszakaszon érezhető torlódás alakult ki a munkálatok miatt. Hallgatóink közül többen is kérdésekkel fordultak szerkesztőségünkhöz, ezekkel megkerestük a Budapesti Közlekedési Központot.

A többi között arra a kérdésre kerestük a választ, hogy miért nem korábban, a kevésbé forgalmas nyári időszakban kezdődött el a Róbert Károly körút rekonstrukciója. A BKK azt válaszolta, hogy a munkálatok a tervezett ütemben haladnak, a megvalósítás a közbeszerzés időigénye miatt indult el szeptember végén, az eljárás az ütemtervnek megfelelően folyt le.

Szintén szerettük volna tudni, hogy a felújítás kezdetén miért nem dolgoztak intenzívebben. A BKK szerint a beruházás a terveknek megfelelően halad. A kivitelezőnek naplót kell vezetnie, amelyből követhető, hogy mikor milyen munkát végzett el, ezt a Budapesti Közlekedési Központ vagy a Budapest Közút folyamatosan ellenőrzi.

Hallgatóink azt is felvetették, hogy a rekonstrukció idejére szüneteltessék az M0-ás autóút Megyeri-híd előtti szakaszának fizetősségét, hogy többen választhassák azt az útvonalat. A BKK közölte, hogy az M0-ás autóút 2. számú főút – 11. számú főút közötti szakasza jelenleg is díjmentes, így a dunai átkelés biztosított, és a díjmentes szakasz Budapestről több irányból is elérhető. A BKK szerint a díjköteles szakaszok rendjének módosítása akkor lenne indokolt, ha a felújítás a Róbert Károly körút teljes lezárásával járna.

Azt a kérdést is feltettük, hogy számítanak-e arra, hogy a téli hideg miatt nem tudnak dolgozni, és ez idő alatt újranyitják a lezárt sávokat. A BKK jelezte, hogy a feladatok ütemezésekor felkészültek a várható időjárási viszonyokra, de kockázatok lehetnek. Így az aktuális időjárási viszonyok és munkálatok figyelembevétele mellett lehetnek ideiglenes forgalom-technikai változások.

A BKK közölte azt is, hogy a Szentendrei úti torlódások elkerülésében a második Árpád hídra vezető sáv megnyitása a Vörösvári út és a Pacsirtamező utca felől felhajtó egyik sáv megszüntetésével lenne csak lehetséges, ami csak a torlódásokat tovább növelné.

A BKK hozzátette: a fennakadások elkerülése érdekében a kivitelező több beavatkozást is elvégzett az felújítással érintett útszakaszon, ezek a forgalom gyorsítását segítik, de a torlódásokat teljesen megszüntetni nem tudják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×