eur:
395.46
usd:
372.12
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Megújul a Keleti Károly utca és környéke

Megújul a II. kerületi Bimbó út és Keleti Károly utca egy szakasza.

2016. október 3-án, hétfőn kezdődik a II. kerületi Bimbó út Alsó Törökvész út és Buday László utca közötti szakaszának, valamint a Keleti Károly utca Buday László utca és Margit körút közötti szakaszának várhatóan 2017. május végéig tartó felújítása.

A munkálatok során a Bimbó út és az Ady Endre utca csomópontjában új körforgalom épül, valamint megújulnak az utak burkolatai, a zöldfelületek, a járdák, illetve a parkolófelületek is. A felújítás teljes ideje alatt a BKK járatainak útvonala változatlan marad, azonban egyes megállóhelyeket a felújítás időtartama alatt ideiglenesen áthelyezhetnek - közölte a BKK. 

Hozzátették: a felújításkor a kiemelt szegélyeket, a járdákat és a kapubehajtókat is átépítik, a járdák a felálló járművek által használt szélességben megerősített burkolattal épülnek át. Az útszakaszok mentén a parkolósávok felfestései megújulnak, valamint azokat a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében elválasztják a gyalogos felületektől. A zöldfelületeket is rendezik, füvesítenek és a jelenleg üresen álló favermekbe fákat ültetnek.

Az úttest a felújítás teljes szakaszán 14 cm vastag új aszfaltburkolatot kap, a Bimbó út – Ady Endre utca csomópontban pedig új, körforgalmú csomópont épül, a forgalombiztonság növelése és a járművek folyamatos áthaladásának segítése érdekében. A felújításkor a kiemelt szegélyeket, a járdákat és a kapubehajtókat is átépítik, a járdák a felálló járművek által használt szélességben megerősített burkolattal épülnek át. Az útszakaszok mentén a parkolósávokat újra felfestik, valamint azokat a biztonságos közlekedés érdekében elválasztják a gyalogos felületektől. Az útszakaszok zöldfelületeit is rendezik, füvesítik és a jelenleg üresen álló favermekbe fákat ültetnek - részletezte a BKK.

Az építési munkák nagyobb részben még ősszel, kisebb részben majd tavasszal valósulnak meg, az útburkolatok felújítása idén, az új körforgalom kialakítása pedig 2017 tavaszán. November végéig, a munkavégzés idején különböző időszakokban útszűkületre kell majd számítani

· a Bimbó úton az Ady Endre út és a Buday László utca között

· az Aranka utca és a Ribáry utca között

· a Bimbó út Füge utca és a Kitaibel Pál utca között

Az elkerített munkaterületek mellett így is 2x1 sávon haladhat majd a forgalom. A Keleti Károly utca-Margit körút csomópontban a marás-aszfaltozás ideje alatt jelzőőrök irányítják majd a Keleti Károly utca közúti forgalmát. A Bimbó út Alsó Törökvész út és az Ady Endre utca közötti szakaszán az elkerített munkaterület mellett csak egy forgalmi sáv marad szabadon, ezért itt több ütemben jelzőlámpa, illetve jelzőőrök irányítják majd a váltakozó irányú forgalmat.

A felújítással kapcsolatos forgalmi változásokról a későbbiekben adunk részletesebb tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×