eur:
394.06
usd:
368.32
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Döbbenetes adatok a Balaton nyári szezonjáról

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság kedden Tihanyban tartotta szezonzáró ülését. Halmosi Zsolt országos főkapitány-helyettes az értekezleten sikeresnek értékelte a rendőrség tevékenységét a turisztikai idényben: csökkent az elkövetett bűncselekmények és jogsértések száma.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) a nyári idegenforgalmi szezonban céljaként fogalmazta meg a Balaton régióiban és a Velencei-tó térségében - hagyományosan együttműködve a társ- és civil szervezetekkel - a lakosság és az idelátogatók szubjektív közbiztonságérzetének fokozását, a közlekedés rendjének fenntartásával az üdülőkörzetekbe irányuló közúti forgalom folyamatosságát, hozzájárulva az idegenforgalmilag frekventált területek turisztikai vonzerejének megőrzéséhez. Az idény során kiemelt hangsúlyt kapott a közvélemény tájékoztatása, a prevenciós jellegű tanácsok célba juttatása.

Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője kiemelte, hogy a megyék több éve tartó, hagyományosan jó együttműködése ez évben is meghozta gyümölcsét. A bizottság által felügyelt turisztikai területeken 17%-kal csökkent a nyomozás elrendelések száma. A nyaralókból történt lopások száma az előző évihez képest összességében 33%-kal volt kevesebb.

A gépkocsi feltörések tekintetében szintén kedvezőek az eredmények, azok száma összességében 55%-kal csökkent. A szezonban az erőszakos-garázda jellegű jogsértések körében azonban emelkedett a garázdaságok, kismértékben a súlyos testi sértések száma.

A megbízott főkapitány elmondta: nagy hangsúlyt fektettek a sebességet túllépők, az ittasan közlekedők forgalomból történő kiszűrésére, amely eredményesnek bizonyult, az előző évi adatokhoz képest, 41%-kal több személlyel szemben kezdeményeztek eljárást ittas járművezetés miatt. Az idegenforgalmi területek baleseti helyzetét tekintve emelkedett a könnyű sérüléses és az anyagi káros balesetek száma. Elmondta továbbá, hogy az idei szezon olykor szeszélyes, viharokkal tarkított időjárása azt eredményezte, hogy az előző évhez képest összességében 22%-kal nőtt a vízből kimentett személyek száma.

Kiemelte, hogy a rendőrkapitányságok a nyári időszakban jelentkező feladatainak végrehajtásában a rendészeti fakultációs középiskolák tanulói – a bűnmegelőzési osztályok koordinálásával - diákjárőr tevékenységet és általános prevenciós tájékoztató jellegű feladatokat láttak el. Mind a négy megye ezen felül a városokban működtetett bűnmegelőzési mini-centrumokban, megelőzési tanácsokkal látta el az oda látogatókat.

Forrás: police.hu

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×