eur:
392.58
usd:
365.65
bux:
66832.25
2024. április 26. péntek Ervin

Útfelújítások kezdődnek 400 milliárd forintból - lapszemle

Csaknem 400 milliárd forint áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendelkezésére az országos közúthálózat üzemeltetési és karbantartási feladatainak ellátására 2020-ig - írja a Magyar Idők.

Csaknem 400 milliárd forint áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendelkezésére az országos közúthálózat üzemeltetési és karbantartási feladatainak ellátására 2020-ig - írta a Magyar Idők. A cég vezérigazgatója a lapnak elmondta: jövőre bruttó 100 milliárd forint összegben három szakaszon, mintegy 50 kilométernyi gyorsforgalmi út, 200 kilométer főút és 600 kilométer mellékút újulhat meg.

Céges bérlakás a gyógyír a munkaerőhiányra - olvasható a Népszabadságban. A lap szerint az álláshirdetési portálokon a vidéki, keresett mérnöki pozíciókat egyre gyakrabban lakhatás biztosításával hirdetik meg. A lap példaként említi, hogy az egyik gyorsétterem-hálózat budapesti éttermeibe a dolgozókat "állásért lakás" programmal toborozza, a cég egy éven át ingyen biztosítja a szállást. Év elején a Mercedes jelentette be, hogy bérlakásprogramot indított: a dolgozók egy része a cég apartmanházában 22 ezer forintért kaphat egy lakást.

Úgy tűnik, nem elégedett a kormányzat az Országos Mentőszolgálat jelenlegi vezetőjével, ugyanis alig néhány hónappal Máté Gábor decemberi kinevezése után Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pályázatot írt ki az OMSZ főigazgatói pozíciójára. A Magyar Nemzet emlékeztet: augusztusban Balog Zoltán már nem Mátét, hanem Mártai Istvánt, a mentőszolgálat korábbi vezetőjét bízta meg azzal, hogy kidolgozza a szervezeti megújítás koncepcióját. A Népszabadság is úgy tudja: ismét a korábbi vezető kerülhet a szervezet élére.

Tovább rontja az egyébként is nehéz helyzetben lévő háziorvosi ügyeleti ellátást, hogy úgy tűnik, mégsem kapják meg az érintettek a korábban beharangozott, kormányhatározatban is megjelent 4,1 milliárd forintos pluszforrást – értesült a Magyar Nemzet. A Sürgősségi Ügyeleti Ellátók Egyesületének elnöke arról beszélt lapunknak: egyre többen hagyhatják el betegeiket, mivel a hét végi vagy ünnepnapi munkáért jelenleg sok orvos csak óránként 1600 forintot kaphat.

Október 2-án mindenki saját falujáról, városáról, családjáról dönt majd – jelentette ki a kvótanépszavazás kapcsán Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. Szita Károly a Magyar Időknek beszélt a Modern városok programról és az önkormányzati cégek adósságállományának lefaragásáról is.

Száznegyvenöt dolgozójától válik meg az MTVA – értesült a Népszabadság. A napilap úgy tudja: a csoportos létszámleépítés legkevésbé a tévéseket érinti. 2010 óta ez lesz a hatodik nagy elbocsátás az állami médiában.

Nem kell majd leolvasni a közüzemi mérőórákat, ha sikeres lesz egy készülő mintaprojekt – írja a napi.hu. A Központi Okos Mérés Zrt. több mint 3 milliárd forintért vásárol eszközöket a központi rendszeréhez, valamint a telekommunikáció létrehozásához - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Az idei költségvetésben látott esetleges mozgástér csak rövid távú ösztönzést adhatna, hiszen az évből már csak négy hónap van hátra. Az a kérdés tehát, hogy az esetleges többletforrást mire lehet értelmesen felhasználni – mondta a Portfóliónak a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára, aki szerint van magyar gazdaságpolitikai mix és annak helyességét a hazai munkaerőpiaci folyamatok is alátámasztják.

A Pénzcentrum a jelenleg legmagasabb fix hozamot jelentő lakástakarék-szerződésekről ír. A cikk szerint egy ügyes trükkel megspórolható a kiemelkedően magas, százezres nagyságrendű számlanyitási díj.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×