INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

uszoda

dagály strand

margitsziget

Uszodák zárnak be Budapesten

Infostart / InfoRádió

Több uszoda is bezár a következő hetekben Budapesten. A Dagály strand bezárása után a Császár-Komjádi Sportuszoda és a Hajós Alfréd uszoda felújítása is hamarosan elkezdődik.

A Dagály Strandfürdő és Uszoda vasárnaptól zárva lesz az új uszoda építése miatt. Erről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Budapest Gyógyfürdői Zrt. állapodott meg. A létesítmény zárását követően az oda járó betegeket a Paskál Gyógyfürdőbe irányítják át.

Az elmúlt napokban a kivitelező Market Építő Zrt. közölte, hogy két-három hónappal a tervezett határidő előtt elkészülhet a Dagály Úszóaréna. Ezt megerősítette Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa. „Talán ma már kijelenthető, hogy hónapokkal az eredeti határidő előtt be tudjuk fejezni és a tavasz beállta előtt tát tudjuk adni az uszodát” - mondta az Arénában.

A már eddig is zajló uszoda-felújítások komoly kihívás elé állítják a fővárosiakat. A közeljövőben ugyanis elkezdik a Császár-Komjádi Sportuszoda és a Hajós Alfréd uszoda rekonstrukcióját is – mondta Fürjes Balázs. Hozzátette: felújítják a belső medencéket, az öltözőket, a technikai létesítményeket, a gépészetet és a külső medencetereket is.

A Margitszigeten nemcsak a Hajós Alfréd uszoda felújítása, hanem az ott zajló csatornázási munkálatok is gondokat okoznak. Kemény Dénes, a magyar vízilabda szövetség elnöke szerint a felújítások komoly problémát okoznak majd az egyesületek életében.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban a Hír TV-ben arról beszélt, hogy az egészséges nemzet érdekében megfelelő létesítményekre van szükség.

A közeljövőben azonban a fővárosban jelentősen korlátozódnak az úszni vágyók választási lehetőségei. A Tüskecsarnokban található uszodát már átadták, de a létesítmény többször is zárva volt az elmúlt időszakban, így a fővárosiak azt is csak korlátozottan érhetik el, ráadásul jelentősen kiesik a Margitsziget vonzáskörzetéből.

A felújítási munkálatokról az InfoRádió korábban rendszeresen beszámolt. Többször kerestük a fenntartó Nemzeti Sportközpontokat (NSK), amelytől leginkább a létesítmények rekonstrukciójának részleteit kérdeztük. Az NSK bár interjút nem tudott biztosítani, de pár nap után rendszeresen közleményben számolt be beruházás állapotáról. A szervezet legutóbb a közbeszerzési eljárásról közölt részleteket. A NSK jelezte, hogy a munkálatok ütemezése közben figyelembe vették a sportolók felkészülését, továbbá a 2017-es vizes világbajnokság időpontját is.

Korábban Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketingigazgatója kiemelte, hogy a fővárosi fürdők és strandok képesek újabb vendégek fogadására, ha egyes budapesti létesítmények felújítás miatt zárva lesznek.

A NSK korábban közölte: dolgoznak azon is hogy a felújítás alatti pótlólagos létesítményhasználat minden érintett számára kedvező legyen, a medencék elérhetőségéről és a pontos ütemezésről a tájékoztatják a versenyzőket és a lakosságot.

Kapcsolódó hang

Több uszoda is bezár
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018