eur:
394.13
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Uszodák zárnak be Budapesten

Több uszoda is bezár a következő hetekben Budapesten. A Dagály strand bezárása után a Császár-Komjádi Sportuszoda és a Hajós Alfréd uszoda felújítása is hamarosan elkezdődik.

A Dagály Strandfürdő és Uszoda vasárnaptól zárva lesz az új uszoda építése miatt. Erről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Budapest Gyógyfürdői Zrt. állapodott meg. A létesítmény zárását követően az oda járó betegeket a Paskál Gyógyfürdőbe irányítják át.

Az elmúlt napokban a kivitelező Market Építő Zrt. közölte, hogy két-három hónappal a tervezett határidő előtt elkészülhet a Dagály Úszóaréna. Ezt megerősítette Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa. „Talán ma már kijelenthető, hogy hónapokkal az eredeti határidő előtt be tudjuk fejezni és a tavasz beállta előtt tát tudjuk adni az uszodát” - mondta az Arénában.

A már eddig is zajló uszoda-felújítások komoly kihívás elé állítják a fővárosiakat. A közeljövőben ugyanis elkezdik a Császár-Komjádi Sportuszoda és a Hajós Alfréd uszoda rekonstrukcióját is – mondta Fürjes Balázs. Hozzátette: felújítják a belső medencéket, az öltözőket, a technikai létesítményeket, a gépészetet és a külső medencetereket is.

A Margitszigeten nemcsak a Hajós Alfréd uszoda felújítása, hanem az ott zajló csatornázási munkálatok is gondokat okoznak. Kemény Dénes, a magyar vízilabda szövetség elnöke szerint a felújítások komoly problémát okoznak majd az egyesületek életében.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban a Hír TV-ben arról beszélt, hogy az egészséges nemzet érdekében megfelelő létesítményekre van szükség.

A közeljövőben azonban a fővárosban jelentősen korlátozódnak az úszni vágyók választási lehetőségei. A Tüskecsarnokban található uszodát már átadták, de a létesítmény többször is zárva volt az elmúlt időszakban, így a fővárosiak azt is csak korlátozottan érhetik el, ráadásul jelentősen kiesik a Margitsziget vonzáskörzetéből.

A felújítási munkálatokról az InfoRádió korábban rendszeresen beszámolt. Többször kerestük a fenntartó Nemzeti Sportközpontokat (NSK), amelytől leginkább a létesítmények rekonstrukciójának részleteit kérdeztük. Az NSK bár interjút nem tudott biztosítani, de pár nap után rendszeresen közleményben számolt be beruházás állapotáról. A szervezet legutóbb a közbeszerzési eljárásról közölt részleteket. A NSK jelezte, hogy a munkálatok ütemezése közben figyelembe vették a sportolók felkészülését, továbbá a 2017-es vizes világbajnokság időpontját is.

Korábban Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketingigazgatója kiemelte, hogy a fővárosi fürdők és strandok képesek újabb vendégek fogadására, ha egyes budapesti létesítmények felújítás miatt zárva lesznek.

A NSK korábban közölte: dolgoznak azon is hogy a felújítás alatti pótlólagos létesítményhasználat minden érintett számára kedvező legyen, a medencék elérhetőségéről és a pontos ütemezésről a tájékoztatják a versenyzőket és a lakosságot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×