eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin

Thrillereket és mesekönyveket habzsoltunk a nyáron

Meg nem írt könyv, szerelmes regény és szépirodalom egyaránt helyet kapott a bookline augusztusi könyves toplistáján - mondta el az InfoRádiónak Jávor Zsófia, a Libri-Bookline PR menedzsere.

A Bookline sikerlista dobogóján egy formabontó, saját történeteinkkel, rajzainkkal megtöltendő könyv, egy thriller és egy szerelmes regény áll. A folytatás hasonlóan eklektikus: a klasszikus meséktől a nyári könnyed romantikuson át a fajsúlyos szépirodalomig minden helyet kapott a legkeresettebb könyvek között - számolt be az InfoRádiónak Jávor Zsófia.

 Az augusztusi könyves sikerlista élére egy olyan könyv került, amit nem írtak meg. A meglepő, de láthatóan sikeres könyv szerzője egy olyan művet alkotott, amivel olvasója azt kezdhet, amit csak akar. Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót című könyve egy olyan napló, amit azzal lehet megtölteni, amivel csak akarjuk, lehet az rajz, írás, kivágás, ragasztás, bármi. Kreativitásra ösztönöz és segítségével legyőzhetjük a félelmünket az üres lapok iránt. Alkotásra fel! erre ösztönöz minket az első helyezett.

A második helyezett B. A. Paris: Zárt ajtók mögött dermesztően félelmetes thrillere egy tökéletesnek tűnő házaspár történetéről. A legújabb domestic noir sztoriban azért a figyelmes szemlélődő felfedezhet pár intő jelet, például, hogy miért van rács a házaspár házának egyik ablakán. A regény az e-könyvek sikerlistáján az első helyet szerezte meg.

Jojo Moyes fantasztikus szerelmes regényei foglalják le a Bookline sikerlistájának harmadik és negyedik helyét. A különleges szerelem történetét feldolgozó Mielőtt megismertelek, és annak folytatása külföldön is sikert aratott, sőt a megfilmesítés, a Trónok harcából ismert főszereplővel is sikert sikerre halmoz.

 A lista folytatásában a nyáron elhunyt Esterházy Péter utolsó könyve, a Hasnyálmirigynapló kapott helyet, amely kendőzetlenül és kegyetlen őszinteséggel beszél az író betegségéről. A könyv a legsikeresebb e-könyvek közé is felkerült.

 A Bookline Könyvek között jelent meg az újságíró, író Szily László könyve, a Beírás. A jellegzetes, senkihez sem hasonlító humorú szerző ezúttal az iskolakezdéshez ad megszívlelendő és nagyon vicces tanácsokat az apáknak. A túlélőkalauz, ahogy Szily aposztrofálta könyvét, abban segít, hogyan lehet szülőként eligazodni az iskola útvesztőjében.

A mesekönyvek iránti érdeklődés sosem lankad, a sikerkönyvek listáján egyaránt helyet kaptak az új megjelenésű és a klasszikus mesék is. Berg Judit Ruminije és Rumini kapitánya is felkerült a Bookline listájára. A Rumini kapitány a Rumini-sorozat 8. kötete. A kis egér története a gyerekek kedvence, a legújabb rész földön, vízen és levegőben is játszódik. A könyvet Kálmán Anna finom rajzai díszítik. Újra előtérbe került Harry Potter, a lista 18. és 36. helyén is a varázslófiú világsikerű történetével találkozhatunk.

A régi történetek, könyvek közül minden bizonnyal az iskolakezdés hatására került fel a listára az örökérvényű Ablak-Zsiráf és sokan szerették Fekete István Vukját, újraolvastuk a Pál utcai fiúkat, és a Misi mókus is felkerült a kedvencek közé.

 Megjelenése óta bérel magának helyet a legkelendőbb könyvek között a szociálpszichológia rocksztárjának, Philip Zimbardónak könyve, amiből megtudhatjuk, hogy napjainkban rekordszámú fiatal férfi képtelen boldogulni az életében. Zimbardo nemcsak feltárja a problémákat, könyvében a lehetséges megoldási módokat is felvázolja.

 Továbbra is keresik Marie Kondo, a japán rendrakó művész könyvét, ami még 2014-ben jelent meg, de láthatóan reneszánszát éli. A Rend a lelke mindennek egy varázslatos japán módszert mutat be, amellyel, ha hihetünk a könyvet bemutató ígéreteknek, örökre száműzhetjük a rendetlenséget az otthonainkból. A szerző hamarosan új könyvben segíti a rendet rakni vágyókat. A Tiszta öröm már elő is rendelhető a Bookline-on.

 Az e-könyves lista dobogósai a thrillerek lettek, az első helyre a már említett Zárt ajtók került, második pedig Camilla Läckberg Ártatlanok című pszichológiai thrillere lett. A sztori egy nyomozást jár körül, amit a rendőrség egy eltűnt család után indít.

A harmadik helyezett is egy izgalmas történet lett M. C. Beaton tollából. Az Agatha Raisin és a gyilkos lekvárban egy jótékonysági esemény vesz pokoli fordulatot, és az is kiderül, hogy bizony van olyan eset, amikor jobb lenne, ha a titkokra nem derülne fény - ismertette a Libri-Bookline PR menedzsere. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×