eur:
368.09
usd:
344.14
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Szüreti szondáztatásra szoknak rá a rendőrök!

A rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése érdekében szűrték ki az ittas járművezetőket az elmúlt hétvégén Sopronban.

A soproni rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése és az ittas vezetés visszaszorítása érdekében akciót szerveztek 2016. szeptember hónap második hétvégéjén. A járőrök kiemelt figyelmet fordítottak a szeszesital, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt álló sofőrök kiszűrésére.

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának beosztottjai három esetben büntetőeljárást, két sofőrrel szemben pedig közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek, akiknél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Forrás:police.hu

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Rejtett emelésekkel van tele a 2024-es adócsomag

Rejtett emelésekkel van tele a 2024-es adócsomag

A jövő évi adótörvényekben számtalan a veszélyhelyzet ideje alatt bevezetett adóemelést emel törvényi erőre a kormány. Vagyis így hosszútávon is velünk maradnak a korábban ideiglenesnek mondott intézkedések. Jogtechnikailag viszont így az Európai Bizottság felé tett vállalások kiskapujára mehet rá a kabinet, hogy különadók helyett a meglévő terhek közé sorolják át ezeket a tételeket. Például velünk marad a megemelt tranzakciós illeték, de a chipsadó bővített termék listája is. Törvényi szintre emelkednek az ekho-s adózás ideiglenes szabályai, de új elemként osztalékadót vetnek ki a bizalmi vagyonkezelőknél, magánalapítványoknál is. A kormány viszont a családi kedvezmények összegeit nem írja át jövőre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×