eur:
389.18
usd:
363.32
bux:
68110.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Nyomorúságos helyzetben az ellenzék" - elemzők az Arénában

Újabb vita kezdődhet el a baloldalon a vezető szerepről az októberi kvótareferendumot követően – mondták az InfoRádió Aréna című műsorában a politikai elemzők. Mráz Ágoston Sámuel és Csizmadia Ervin szerint akár a 2018-as parlamenti választáson való indulást is befolyásolhatja a következő hónapok politizálása.

A Nézőpont Csoport vezérigazgatója szerint az október 2-i népszavazás kampánya és az azt követő időszak hatással lesz majd a baloldali ellenzéki pártok 2018-as parlamenti indulására. Mráz Ágoston Sámuel az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: amennyiben érvényes lesz a referendum, akkor újabb vita kezdődhet el a baloldalon.

„Egyelőre nem látszik, hogy melyik a domináns párt a baloldalon. Aki domináns lenne, az befolyásolhatná legerősebben azt a döntést, hogy 2018-ban milyen formációban induljon a baloldal” - fejtette ki.

Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója az Arénában arról beszélt, hogy ha több pártra van széttöredezve az ellenzék, akkor óhatatlanul dominanciaviták lesznek.

„Ezt azzal lehetne felülírni, ha jönne egy olyan megfellebbezhetetlen tekintély a balliberális oldalon, amilyen Orbán Viktor a jobboldalon, és közölné, hogy mostantól ő a vezető, ám nincs ehhez megfelelően támogatott párt” - vélekedett Csizmadia Ervin, aki szerint nyomorúságos helyzetben van az ellenzék, és ezt az adottságot nehéz áthidalni.

Mráz Ágoston Sámuel úgy vélte, hogy a Liberálisok által képviselt igen válasz akár még politkai hasznot is hozhat, ugyanis ez vélhetően a szavazatok több mint egy százalékát teszi ki, ami a többszöröse a Fodor Gábor-féle párt támogatottságának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×