eur:
394.36
usd:
365.19
bux:
65555
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Keresztényüldözés a parlamentben - napirend előtt

A közoktatás helyzete és a kormány gazdaságpolitikája is szóba került a migrációs krízis mellett az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Ikotity István az LMP részéről a közoktatási rendszer korrekcióját hiányolta, állítva, hogy a nyár elején ígért változtatásokból semmi sem lett, nem csökkent a tananyag, de lebutították a szakképzési rendszert és már most látszik, hogy nem lesz fenntartható az oktatási rendszer, hisz nincs elég pénz rá.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztette az ellenzéki képviselőt, hogy a kabinet nemrég 104 milliárd forint plusz forrást juttatott a közoktatásnak az idei évre tervezett költségvetésén felül, a rendszer pedig már nem termel hónapról-hónapra adósságokat.

A szocialista Molnár Zsolt úgy látta, hogy az elmúlt másfél évben a Fidesz leginkább a gyűlöletkormányzással próbálta elfedni a valódi társadalmi problémákat, ám lényeges lépést keveset tett a migrációs nyomás enyhítéséért. A képviselő egyebek mellett önálló határrendészeti igazgatóság felállítását és rendőrségi eszközbeszerzést javasolt.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára pont az ország biztonsága érdekében fontos nemzeti ügynek nevezte a kvótanépszavazást, majd emlékeztette az ellenzéki képviselőt, hogy az önálló határőrség a szocialisták kormányzása alatt szűnt meg.

Rétvári Bence, a KDNP képviselőjeként a világszerte 81 országban tapasztalható keresztény-üldözések ellen emelt szót. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda részéről válaszában elismerte, hogy a közel-keleten élő keresztény közösségek a legveszélyeztetettebbek közé tartoznak, ezért a kormány minden eszközzel törekszik a védelmükre - tette hozzá az államtitkár.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője a kormánnyal stratégiai megállapodást kötött és komoly kormányzati támogatásban részesített amerikai Jabil tiszaújvárosi leépítése nyomán elhibázottnak nevezte a kormány gazdaságpolitikáját.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy vélte, hogy az ellenzéki képviselő meglehetősen sok zagyvaságot hordott össze, Magyarország fejlődési pályára állt és ma már a munkaerő-hiány jelent problémát.

Vas Imre, a Fidesz képviselője mások mellett az uniós bel- és igazságügyi tanács korábbi határozatával cáfolta azt az ellenzéki állítást, hogy az unióban ne lenne betelepítési kvóta-terv. Válaszában Völner Pál egyetértett a képviselővel és a népszavazáson a választók segítségét kérte az állandó, felső korlát nélküli elosztási rendszer elleni védekezéshez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×