eur:
395.08
usd:
371.04
bux:
65161.94
2024. április 19. péntek Emma

Fontos döntés a kormányfő szerint, hogy a parlament módosította az alkotmányt - a nap hírei

Visszautasítja az Európai Bizottság bevándorlással összefüggő újabb javaslatát a külgazdasági és külügyminiszter. Továbbra is fennáll a migrációs nyomás Magyarország déli határán - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Fontos döntésnek nevezte a kormányfő azt, hogy a parlament módosította az alkotmányt, és elfogadta a terrorellenes törvényt. Orbán Viktor a négy visegrádi ország prágai miniszterelnöki csúcstalálkozója után úgy vélte: a magyar hatóságok megkapták azokat a jogosítványokat, amelyekkel eséllyel veszik fel a harcot a terrorista akciókkal és fenyegetettségekkel.

Visszautasítja az Európai Bizottság bevándorlással összefüggő újabb javaslatát a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter arra reagált, hogy a migrációs ügyekért felelős uniós biztos bejelentette: az európai kék kártya rendszer reformjával és a hatékonyabb integráció segítésével a legális migráció lehetőségét teremtené meg Brüsszel.

Továbbra is fennáll a migrációs nyomás Magyarország déli határán - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György az InfoRádió Aréna című műsorában közölte: Görögországban 36 ezer menedékkérő vár arra, hogy Macedónián át Magyarország felé induljon.

Indokoltnak tartja a kórházak és egészségügyi intézmények gazdálkodásának átalakítását az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László a gazdaság kifehérítése érdekében azt javasolta, hogy az állam kisebb adókulcsok vagy célzott kedvezmények formájában hagyjon több pénzt az adózóknál.

Szolgáltatás megrendeléssel oldaná meg a főváros a 3-as metróvonal felújítása miatt szükségessé váló járműpótlást, ha a kormány július 5-ig garanciát nyújt a költségek átvállalására. A döntés értelmében ha a kabinet nem hoz támogató döntést, akkor a főváros vezetése új, lengyel Solaris buszokat vesz. A budapesti képviselők megválasztották az Alstom-ügyet vizsgáló ideiglenes bizottság tagjait. A 3 tagú testületnek az év végéig kell jelentést tennie az ügyben. Döntött a közgyűlés a jövő évi budapesti vizes világbajnokság megrendezéséhez szükséges fejlesztésekről, amelyekhez az állam vissza nem térítendő támogatást nyújt.

Eddig mintegy 100 helyhatóság csatlakozott az önkormányzati dolgozók érdekképviseletének június 22-ei, két órás sztrájkfelhívásához. Boros Péterné, Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban elmondta: az érdekképviselet 30 százalékos béremelést követel az ágazatban.

Átadta a Jobbik elnökségének a képviselői mandátumáról szóló lemondó nyilatkozatot Novák Előd. A politikus közölte: augusztus 31-ig nincs lehetőség mandátuma jogerős leadására az Országgyűlésnek, azonban önkéntes tartalékos kiképzése miatt addig is szünetelteti megbízatását és javadalmazást sem vesz fel.

Vizsgálóbizottságot hoz létre az offshore-botrány ügyében az Európai Parlament. A határozat alapján a testület az uniós jogba ütközően működő offshore cégeket kívánja felkutatni. Az offshore-botrány áprilisban robbant ki, miután a sajtóban információk jelentek meg több mint 214 ezer offshore cégről és tulajdonosaikról.

Franciaországban kihirdette a természeti katasztrófaállapotot a kormány az árvíz sújtotta területeken. Az intézkedés célja, hogy megkezdődhessen az érintettek gyors kártalanítása. A párizsi kabinet az ország középső részén található 16 megyében csaknem 800 települést ismert el természeti katasztrófa sújtotta területnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×