eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Völner: ki kell állni Magyarország függetlensége mellett

Ki kell állni Magyarország függetlensége mellett, mert ha hagyjuk magunkat, 15 éven belül búcsút mondhatunk a szuverenitásunknak - hangsúlyozta a Demokrata szerdán megjelent számában olvasható interjúban az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára.

Völner Pál azt mondta, az Európai Bizottság szerepe az lenne, hogy a tagállamok közös döntéseit kiszolgálja, nem pedig az, hogy diktáljon nekik. A kötelező kvóta ellen Luxembourgban indított pert a politikus azzal magyarázta, hogy "nem akarunk partnerei lenni egy olyan mechanizmusnak, amelyben ellenőrizetlen tömegeket a jövőben is folyamatosan át kell vennünk", megemlítve, hogy a kérdésben az unió nem egyhangúlag, hanem többségi döntéssel határozott.

A magyarországi népszavazásról szólva arról beszélt, hogy a téma olyan súlyú kérdés, amely évtizedekre meghatározza az ország sorsát, a referendum eredménye pedig "a nemzet véleménye lesz, és nem csak annak aktuális képviselőié".

Meg kell adni a tagállamoknak azt a jogot, hogy hogy eldönthessék, kit fogadnak be és kit nem. Magyarországot amúgy is vétójog illeti meg a bevándorlás kérdésében, és erről hazánk nem hajlandó lemondani. Az ősszel tartandó népszavazással ezt meg is üzenhetjük a brüsszeli eurokratáknak - fogalmazott az államtitkár.

Völner Pál elfogadhatatlannak nevezte azt a felvetést, hogy 250 ezer eurót kelljen fizetnie az adott tagállamnak minden be nem fogadott menekültért. Ilyen büntetésről sem uniós csatlakozásunkkor, sem a lisszaboni szerződés aláírásakor nem volt szó, a szankció egyetlen célja az, hogy "a tagállamokat belekényszerítse az új elosztási rendszerbe" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×