eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem rontja el az időjárás a szombati ballagást

Szombaton, a ballagások idején napsütéses idő 19-20 fokos hőmérséklet várható, május elsején, anyák napján azonban megélénkülhet a szél, borús idő, helyenként csapadék is várható a fővárosban - mondta az InfoRádióban Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

 „Meglehetősen változékony időre számíthatunk a következő 36 órában. Miközben eleinte észak-nyugaton napos idő várható, a dél-nyugati és a középső országrészből a változó felhőzetből néhol alakul ki zápor. Hazánk keleti harmadán még többfelé előfordul eső, záporeső, inkább csak az esti óráktól szűnik meg a csapadék” - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Jenki Szilvia megnyugtatott, hogy „szombaton a ballagásokat legfeljebb a keleti megyékben zavarhatja rövid ideig tartó futó zápor. Az ország legnagyobb részén kevés gomolyfelhő, sok napsütés, száraz idő várható, ráadásul 2-3 fokkal erősödik a nappali felmelegedés és a légmozgás is mérsékeltnek ígérkezik.”

„Május 1-jén, anyák napján és a munka ünnepén kicsit bizonytalanabb az előrejelzés, ugyanis a genovai-öbölben egy ciklon alakul ki, ami egyre nedvesebb levegőt szállít hazánk fölé, így elsősorban az ország déli felén egyre többfelé ered elered majd az eső, záporeső. Az ország északi felén kisebb a csapadék esélye, de helyenként itt is számítani kell rá. A délutáni órákban az országban 17-21, a főváros környékén 18-19 fok körül lesz a hőmérséklet. Több helyen megélénkülhet az keleti, észak-keleti szél, de nem lesz nagyon erős” - tette hozzá a meteorológus.

„A jövő hét elején sokfelé kialakulhat eső, zápor, kedden is változékony időre számítunk, sőt szerdán is többfelé hullhat csapadék, akkor nem ez a mediterrán ciklon, hanem már egy észak felől érkező hidegfront is alakíthatja az időjárásunkat. Ugyanakkor jó híreim is vannak: csütörtöktől már egy magasnyomású zóna lesz meghatározó, egyre hosszabb napos periódusokra van kilátás és a hét második felében csak helyenként ered a zápor. A jövő hét végén még kisebb a csapadék valószínűsége, és a csúcshőmérséklet sok helyen meghaladja a 20 fokot, a 23-25 fokot is elérheti” - hangsúlyozta Jenki Szilvia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×