eur:
388.55
usd:
361.82
bux:
69039.66
2024. május 9. csütörtök Gergely

Kövér: aki a lehetetlen feladatot teljesíti, az államférfi

Bethlen István bebizonyította, hogy a magyarok áldozata és munkája képes legyőzni a lehetetlent is - hangoztatta az Országgyűlés elnöke ünnepi beszédében pénteken Nagykanizsán, az egykori miniszterelnök bronzszobrának avatásakor.

Kövér László kijelentette: a magyar politikában aki népe javára emberfeletti feladatot teljesít, az hős, aki a lehetetlen feladatot is teljesíti, az államférfi.

"Nagykanizsa egy ilyen magyar államférfinak, gróf Bethlen Istvánnak állít emléket, egykori országgyűlési képviselőjének, aki tekintélyét és befolyását mindig jó szívvel állította Nagykanizsa szolgálatába, ennek eredményét megőrizte a város építészeti öröksége és a közemlékezet is" - mondta a házelnök.

Hozzátette, hogy az 1920-ban újjáalakult magyar állam 1921 és 1931 között - Bethlen István miniszterelnöksége idején - a lehetetlent teljesítette: felemelte a halálra szánt Magyarországot és életképessé, versenyképessé tette.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×