eur:
395.66
usd:
371.98
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Csomagok helyett csatornákat is választhatnánk

Műszakilag megoldható lenne már most is, hogy az előfizetők ne csomagok közül válasszanak, hanem saját maguk válogassák össze az általuk előfizetni kívánt csatornákat. A rendszer működhetne a mostani infrastruktúrán is, mégis költséges beruházásokra lenne szükség - mondta az Óbudai Egyetem Híradástechnikai Intézetének műszaki tanára.

A képernyőn megjelenő listából az előfizető maga választhatná ki, saját, egyéni csomagjába mely csatornák kerüljenek bele, és melyek ne. Így nem kellene folyton továbbkapcsolni a sosem nézettekről, és szükségtelen lenne azért a drágább összeállítást választani, mert csak abban van benne egy általa kívánt tartalom. Legalábbis műszakilag ez már most is megoldható lenne az előfizetések egy részénél – mondta el Eperjesi Gyula, az Óbudai Egyetem Híradástechnikai Intézetének műszaki tanára.

„Bizonyos szolgáltatásoknál ez lehetséges, másoknál nem. Az analóg kábelszolgáltatásnál nem, digitális kábeltévé és IP-tévénél lehetséges összeállítani a programcsomagot műszakilag” - közölte Eperjesi Gyula.

Jó néhány előfizető számára nem pusztán a csatornaválasztás, a műsorválasztás szabadsága is megadható lenne. Vagyis az, hogy ne a teljes csatornát, csak egy-egy programot kérjen.

„Elméletileg ennek sincs műszaki akadálya. Ez inkább az IP-tévé platformra érvényes, ott nem ütközik akadályba” - mondta.

A műszaki lehetőség tehát meglenne az egyéni csatorna és programválasztásra, azonban ez mindenképpen többletterhet róna a szolgáltatóra – mondta el Eperjesi Gyula műszaki tanár.

„Az infrastruktúrát kevésbé érinti, nem kellenek hozzá más kábelek, más set-top-box valószínűleg nem kell, viszont maga a szolgáltató szoftverei, hálózatfelügyelete viszont megváltozik. Ezek pedig elég beruházásigényes változások lehetnek” - részletezte.

Ezen túl a megnövekedett adminisztráció is többlet terhet és kiadásokat jelenthetne a szolgáltatóknak – mondta el az Óbudai Egyetem munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×