eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kúria-elnökhelyettes: közönséges gyilkosságok történtek az 1956 utáni megtorlás során

A Kúria elnökhelyettese szerint az 1956-os forradalom utáni megtorlás során közönséges gyilkosságok történtek az igazságszolgáltatás felhasználásával.

Kónya István az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában arról beszélt, hogy nem az egykori halálos ítéletek hatályon kívül helyezése a cél, hanem a döntések megsemmisítése, mintha azok meg sem történtek volna.

Azt mondta, hogy a forradalom után nem egyszerűen törvénysértő pereket folytattak le, hanem "előre kitervelt gyilkosságokat" hajtottak végre, és az igazságszolgáltatás érdeke is azt kívánja, hogy "kivezessük a múltunkból ezeknek az ügyeknek emlékét".

Hozzátette: Nagy Imrének esélye sem volt arra, hogy tisztázza magát. Úgy fogalmazott, hogy az egykori miniszterelnöknek nem peres ügyét tárgyalták a bíróságon, hanem mások által megírt és eldöntött végzete volt.

Kónya István közölte, hogy az '56 utáni megtorlás részeként 220-250 halálos ítéletet hajtottak végre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×