eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több mint 7 milliárd forint játékadót fizettek a kaszinók 2015-ben

A játékkaszinók számított összesített játékadója 7,375 milliárd forint, a megfizetett koncessziós díjjal csökkentett összeg 3,086 milliárd forint volt tavaly - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden.

Az államtitkár Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője kérdéseire a parlament honlapján közzétett válaszában ismertette: a játékkaszinók összesített játékadó alapja 22,457 milliárd forint volt tavaly. Hozzátette: a 2015. adóévre vonatkozó tényleges játékadó és szerencsejáték-felügyeleti díj bevételekről 2016 februárjától adható tájékoztatás egyes fizetési kötelezettségek januári esedékessége miatt.

Az államtitkár válasza szerint tavaly a Magyarországon üzemelő 8 játékkaszinóban 1,2 millió látogató fordult meg, 900 ezer belföldi és 300 ezer külföldi vendég.

Az adó- és vámhatóság a játékkaszinókat havi bontású éves ellenőrzési terv alapján ellenőrzi. Tavaly 682 ellenőrzést végzett a hatóság a játékkaszinóknál, 48 esetben állapított meg hiányosságot, és 4 alkalommal szabott ki bírságot. A teljes szerencsejáték-piac felügyelete során összesen 13 144 ellenőrzést folytattak le, 2387 jogerős döntést bocsátottak ki, amelyből 509 döntéssel összesen 826 millió forintot meghaladó bírságot szabtak ki - írta az államtitkár a válaszában.

Tállai András tájékoztatott arról is, hogy 2016. január 1-jétől valamennyi szerencsejáték-szervező köteles hozzáférhetővé tenni a játékosvédelmi tájékoztatókat a honlapján, az értékesítési helyeken, továbbá a játékhelyek pénztárainál.

A játékkaszinók és kártyatermek 2016. január 1-jétől kötelesek a játékosok regisztrációja és beléptetése során a játékosvédelmi nyilvántartás elektronikus kivonatát alkalmazni a bírósági korlátozás és a jelentős önkorlátozás alatt álló személyek fokozott védelme érdekében. Ugyanekkortól valamennyi játékszervező köteles biztosítani a sérülékeny személynek nem minősülő játékosok részére játéktervben meghatározott játékosvédelmi eszközöket. E szervezői kötelezettségek végrehajtásának napi szintű ellenőrzését az állami adó- és vámhatóság végzi - írta az államtitkár.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×