eur:
389
usd:
360.74
bux:
68399.14
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Január utolsó hetében ez vár ránk!

Helyenként hullhat még hó, havas eső, ónos eső, de egyre inkább esőre kell készülni. Január utolsó hetében enyhül az idő: éjszakánként sem kell komoly mínuszokra készülni, nappal akár 10 Celsius-fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn reggeltől egyre többfelé várható csapadék: az Észak- és Közép-Dunántúlon eső, a középső országrészben eső, ónos eső, míg az ország keleti harmadán hó, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Kedden az ország északkeleti harmadán gyenge eső, hajnalban ónos eső is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a maximumhőmérséklet plusz 1-6 fok között valószínű.

Szerdán többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben plusz 2-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, de napközben több helyen felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 5-10 fok között valószínű.

Pénteken elsősorban az ország északi felén valószínű kisebb eső, zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 5-10 fok között alakul.

Szombaton a keleti területeken kezdetben foltokban ködre is készülni kell, emellett jellemzően változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz, napközben plusz 5-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, elszórtan kisebb esőre is számítani lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 6-11 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikában is folytatódik az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×