eur:
393.14
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Hat településen lesz ma időközi önkormányzati választás

Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Aszalón, Bodrogkisfaludon, Kisherenden és Nyírcsaholyban polgármestert, illetve önkormányzati képviselőket, Dunavarsányban és Szalaszenden pedig települési nemzetiségi képviselőket választanak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Aszalón azért kellett választást kiírni, mert Mészáros Zoltán (független) polgármester tavaly októberben elhunyt. A választói névjegyzékben szereplő több mint ezernégyszáz aszalói lakos négy független jelölt közül választhatja meg az új polgármestert. Bodrogkisfalud lakói pedig polgármestert és négytagú képviselő-testületet választanak, mivel a testület októberben feloszlatta magát. A névjegyzékben szereplő több mint hétszáz választópolgár egy pártjelöltre (Magyar Munkáspárt, MM) és három független jelöltre szavazhat a polgármester-választáson, a négy képviselő-testületi helyért pedig tizennégy független jelölt indul.

A Baranya megyei Kisherenden szintén polgármestert és négytagú képviselő-testületet kell választani, a testület ugyanis októberben ott is feloszlatta magát. A polgármesteri tisztséget egy független és egy MM-jelölt szeretné elnyerni, a négy képviselő-testületi helyért pedig öten indulnak. A község választói névjegyzékében 185-en szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsaholyban időközi polgármester-választást tartanak, mert tavaly októberben elhunyt a települést vezető Mihálku Attila (Fidesz-KDNP). A választásra jogosult több mint 1800 helybéli egy MM-s, egy Fidesz-KDNP-s és három független jelöltre adhatja le szavazatát.

A Pest megyei Dunavarsányban lemondás miatt két, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalaszenden a testület önfeloszlatása miatt három roma települési önkormányzati képviselőt választanak ma.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×