eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Már síszezon van a sípályákon

Beindult a síszezon, a környező országokban szinte az összes pálya üzemel, de Magyarországon is egyre több sítelepen fogadják a sportolni vágyókat - mondta az InfoRádiónak Wesselényi Andrea, a sielok.hu főszerkesztője.

A szezon eddigi legjobb hava van a magyar sípályákon. Nyitva van, lesz és teljes hosszban üzemelnek a hétvégén is Eplény, Kékestető, Mátraszentistván, Sátoraljaújhely, valamint Visegrád sípályái, és kitűnő feltételek mellett lehet csúszni - közölte Wesselényi Andrea.

Hozzátette: sajnos nem üzemel a Nagy Hideg-hegy, Bánkút, Pécs illetve Dobogókő sípályái - itt még kevés a hó ahhoz, hogy síelni lehessen.

Ausztriával kapcsolatban elmondta: a kollégáim semmilyen fennakadást nem tapasztaltak az osztrák határon, normál menetidővel ki tudtak érni, odakint pedig ragyogó hó és napsütés várta őket. Murauban 30-50 centi, a Semmeringen 50 centis, Stuhlecken 65 centis, Hochkaron 90 centiméteres hóról kaptunk jelentést. Nyugatabbra Saalbach térségén már méteres fölötti havat mértek, ott például mind a 70 sílift üzemel, abszolút főszezon van már a sípályákon - mondta.

Gyakorlatilag a francia sípályák 80-90 százaléka üzemel. A jellemző hóvastagság egy méter, vagy afeletti. Olaszországban hasonlóan általában 80-90-100 centi hó van a pályákon - legalábbis a felső részeken. A sípályák és a sífelvonók 80-90 százaléka üzemel - ismertette a sielok.hu főszerkesztője.

Szlovéniában sajnos továbbra sem javult jelentősen a helyzet, a pályáknak egyharmada-kétharmada üzemel. Mariborban csak 10-30 centiméter és Roglán 40-60 centiméteres havat jelentettek - tette hozzá.

Szlovákiában a Tátra-Lomnici sípályák a nyereg alatt mind üzemelnek, innen 60 centiméteres havat jelentettek. Ez kevesebb, mint ami ilyenkor szokásos, de arra bőven elég, hogy a pályák menjenek - mondta Wesselényi Andrea.

Hanganyag: Gödöllei Anna

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×