eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Debrecenben magas a szálló por koncentrációja

Debrecenben a füstköd-riadó tájékoztatási fokozata van érvényben, de a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke már pénteken túllépte a riasztási küszöbértéket - közölte az önkormányzat sajtószolgálata szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint amennyiben szombaton a szálló por légköri koncentráció ismételten meghaladja a riasztási küszöbértéket, Papp László polgármester elrendeli a füstköd-riadó riasztási fokozatát.

Ennek elkerülésére arra kérik a lakosságot, hogy délután 16 órától délelőtt 11 óráig kerüljék a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát, a sportolást, a lakások szellőztetését pedig a déli, illetve kora délutáni órákban végezzék.

A légszennyezettség további romlását elkerülendő kérik a lakosságot, hogy ne használják a személygépjárműveket, főként a dízel üzeműeket, fűtésnél pedig - amennyiben lehetőség van rá - a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×