eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Zsidai Zoltán Roy: a siker az üzemanyagom

A siker mindenki számára mást jelent, de ha a számunkra fontos embereknek tetszik az, amit csináluk, már sikeresek vagyunk - mondta Spíler című könyvének bemutatóján az InfoRádiónak Zsidai Zoltán Roy.

"A Spílerben benne van mindaz, ami klasszikus férfiérték. Egy olyan karaktert kell elképzelni, aki egyszerre gentlemen, alkotó, van benne egy kis huncutság, minden olyan, amitől valaki kerek és színes egyéniség lesz, ezáltal fűszeres és nem unalmas. Alapvetően egy pozitív, klasszikus szenvedélyes ember, akiben megvan azt a fajta "street smart", amitől hiteles, vagány és élvezhető lesz" - jelezte Zsidai Zoltán Roy.

Az étteremtulajdonos gasztroszakember elmondta: "a siker számomra üzemanyag, nem egy cél, de nem is eszköz. Egy olyan pozitív visszacsatolás, többféle is lehet, anyagi is, ami azt jelzi, hogy azok számára, akik nekem fontosak - vendégek, barátaim, családom, olyanok, akikre felnézek -, ami történik, az nekik tetszik. Ez egy pozitív megerősítő, igazából pedagógiai elem, ami az embert motiválja és előreviszi, hogy továbbcsinálja."

"Bárki lehet sikeres. Személyiségtől is függ, hogy kinek mi az a pozitív visszacsatolás, ami őt megerősíti és továbbviszi. Egész más egy introvertált és egy extrovertált embernek, ami az egyiknek siker, a másiknak lehet közömbös. Meg kell ismernie magát, tisztában kell lenni, hogy mi az értékrendje, mi motiválja, mi a célja az élettel, ettől függ, mi a siker számára" - fejtette ki Zsidai Zoltán Roy.

"Óriási háttér a családom, a könyvben el is mondom, azt írtam le, amit a szüleimtől és a keresztapámtól tanultam, talán egy picit hozzátettem én is. Igazából ez a könyv egy generációkon átívelő, továbbörökített bölcsesség, életfilozófia, értékrend és gondolkodási, döntéshozási algoritmusrendszernek a gyűjteménye, amelyet a gyermekeimnek írtam. Azt gondolom, akkor leszek jó szülő, ha ezt át tudom úgy adni, hogy beépíthetik a személyiségükbe, valamit hozzátegyenek, majd ők is továbbörökítsék. A család elképesztően fontos, értelmet, keretet ad az embernek, hosszú távú gondolkodásra ad lehetőséget, aki pedig arra képes, az jó polgára, felelős tagja tud lenni a társadalomnak és a bolygónak" - hangsúlyozta a gasztroszakember.

"Hangsúlyos a 33 éves cég is, ebben nőttem fel. Óvodás voltam, amikor a Pierrot épült. A szüleim rengeteg időt töltöttek az építkezésen és később a cégben, így én is. A keresztapám is ebben nőtt fel, akinek az apja alapított az Egyesült Államokban egy szállodaláncot, így őket is belevéve a XIX. században indult ez a folyamat. A cég hasonló, mint a család: keretet ad és hosszú távú gondolkodást és felelősségtudatot. Az ember valamit létrehoz, alkot, egy szervezetet, organizmust, aminek önálló élete van, és amit ugyanúgy óv, mint a saját gyerekeit" - fogalmazott Zsidai Zoltán Roy

"Ez nem egy motivációs könyv, de remélem, sokakat fog motiválni arra, hogy alkossanak, ne adják föl és tartsanak ki. Ez igazából olyan elveknek, életvezetési, gondolkodási értékrendeknek a gyűjteménye, amelyek segítenek abban, hogy valaki egy pozitív, konstruktív, alkotó, a világban nyomot hagyó és közben derűs, vidám életet tud élni. Remélem, hogy olvasva és látva a mi példánkat sok embert fog ez motiválni arra, hogy alkosson" - emelte ki az étteremtulajdonos.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×